Malva Adrell -

Ghana dag 1.

Så här kommer det några inlägg med bilder från min och Emmas Ghanaresa. Emmas version kan ni hitta här!
Den 26 oktober bar det alltså iväg till Ghana, vi har så sjukt taggade. Här satt vi på Landvetter och väntade ganska länge. Till vårt sällskap hade vi en studsboll (som skulle till barnen) som fick underhålla oss många gånger.
 
Jag har inga bilder från första flyget, för då fotade Emma, men efter att ha mellanlandat i Amsterdam bar det av på ett 7h långt flyg till Accra, Ghana. 
Fina hörlurar som vi fick! Och jag glömde mina egna, heeeemskt jobbigt!!
 
Vårt flyg. Jag har aldrig älskat att flyga riktigt, utan mest tyckt det var jobbigt att sitta intryckt så länge, men det är ganska fint ibland.
 
Emmas mat. Eftersom jag är laktosintollerant fick jag annat. För det mesta ersatte de allt med frukt haha.
 
Jag undrar vart detta är! Fint var det i alla fall!
 
Under tiden lät de oss fylla i lappar vi skulle behöva för att komma in i landet sen. Vi hade lyckligtvis lärt oss de mesta termerna efter att ha fyllt i visum, men det var extremt krångligt. Det satt några tyskar bakom oss som hade samma problem, så vi kunde i alla fall hjälpa varandra.
 
Under flygresan blev det natt och det var väldigt fint ut genom fönstret.
 
Och så på kvällen i Ghana var vi framme och möttes av en stjärnhimmel av lampor. På flygplatsen mötte Kofi oss, vi var lite spända och förvirrade men väldigt taggade. Vid det här laget hade vi ju fortfarnade ingen aning om var vi skulle bo, med vem, hur det såg ut, hur fattiga någon var, vad vi skulle göra eller ens om de var trevliga. Än mindre vem den här Kofi egentligen var. 
 
Tillslut hittade vi Kofi och fick påbörja vår bilresa på de skumpiga ghanavägarna till Swedru, staden vi bodde i. På vägen blev vi stoppade av polisen 3 gånger, men allt gick bra efter lite frågor och mutning. Allting var väldigt nytt, men efter att ha hunnit prata med Kofi på riktigt kändes allting väldigt bra. Vi fick bo hemma i Kofis lägenhet med hans kusin och kompis. Det är så konsitigt när jag idag tänker på att vi åkte till Afrika utan någon koll och flyttade in hos tre 25åriga Ghananska killar jag aldrig träffat. Sån tur att jag hamnade just hos dessa fantastiska. 
 
Så efter att ha låtit killarna hjälpa oss lyfta in alla våra tunga väskor (tror inte de fattat hur mycket tunga böcker och grejer vi hade med) fick vi gå och lägga oss ganska snart. 
 
Kan egentligen skriva hur mycket som helst, men då skulle nog ingen orka läsa i vilket fall. Åh Ghana vad jag saknar det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback