Malva Adrell -

Ghana dag 2.

Som jag så fint uttryckt mig i min resedagbok vaknade jag klibbig av svett och helt livrädd av att Emma hoppade på min säng. Väldigt tidigt för det var så ljust och lät mycket ute (inga riktiga fönster, så det hörs tydligt).
 
Eftersom det var kolsvart när vi åkte dit dagen innan var vi väldigt taggade på att gå ut på balkongen och se hur det faktikst såg ut. Fint och mycket mer palmer än jag trott!
 
En del av vår frukost. Detta var alltså moget enligt Ghanaerna, lite konstigt för oss och inte lika gott. Annars fixade Kofi färsk ananas, banan och apelsin, ägg, vitt bröd, marmelad och te eller juice till frukost. Fint! Då fick vi även reda på mer exakt vad Building for the Future Generation, Kofis organisation, håller på med och vad vi skulle få göra. 
 
Dagens projekt var att åka runt till BFGs olika ställen, men första stoppet var ett barnhem som Kofis mamma ägde. Tittar man noga på bilden ovan kan man även se en get bli jagad av en höna.
 
Ghananska vägar, det var annorlunda. 
 
Så här byggde en Svensk organisation ett barnhem, eller de financierade och BFG byggde.
 
Här ser vi lite bilder från Bobikuma, en väldigt fattig by långt ut på en riktigt dålig väg. Denna dagen åkte vi egentligen bara hit för att fråga om vi kunde komma tillbaka och lära barnen att borsta tänderna en annan dag. Men så när Kofi pratade med de vuxna fick jag och Emma fota lite! Under större delen av resan var alla lärare i strejk så bara de privata skolorna var igång och resten av barnen var hemma och jobbade. Lite opassande eftersom vi egentligen tänkt åka runt i skolor och lära barn borsta tänderna och dela ut skolmaterial, men vi fick hitta andra sätt.
 
Lite vad vi såg längst vägen.
 
Kofi tänkte att vi skulle få vänja oss lite vid den Ghananska maten så här fick vi pizza, som våra kroppar faktiskt smakat förut. Det var gott. Lite annorlunda än de svenska, men goda. (Ananasen var färsk på en hawaii!)
 
Lite paus i värmen på balkongen.
 
Så på eftermiddagen var vi ute och växlade pengar, handlade mat och så. Deras valuta var ganska kass och man fick MÅNGA sedlar!! Senare på kvällen fick vi mat som Kofis kusin kom över och lagade och sedan till sist kollade vi på en riktigt dålig film då både Kofi och Emma somnade haha.
 
Emmas inlägg om den här dagen hittar ni här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback