Malva Adrell -

Adidas och volontärsresor.

Jag har köpt nya skor lite spontant på rean, lite fina tycker jag.
 
Så igår åkte jag in och jobbade extra på kvällen och ikväll är det fullt upp med. Först ska jag klippa mig (första gången på nästan ett år tror jag) och sedan ska jag in på en konsert i Göteborg. Blir prima skulle jag tro!
 
Jag fick en fråga om hur vi gick till för att åka till Ghana, hur vi hittade ett ställe att åka till osv. så jag tänkte ta upp det lite här! Det finns väldigt många volontärorganisationer här i Sverige som fixar allt åt en som man kan åka med, men det är dels dyrare och dels inte så bra alla gånger. Åker så, så brukar man ofta ge en summa till t.ex. barnhemmet man åker till och då har det hänt att barnhemmen inte bättrar sig för de pengarna eftersom de tjänar på att de kommer volontärer. De bättrar alltså inte på standarden efter att man givit dem pengar, för då skulle de inte komma några fler volontärer och de skulle sluta tjäna pengar. Dessutom ville ju vi ha lite mer frihet till att fota och inte ha någon som planerat hela våra dagar åt oss.
 
Vi kom alltså fram till att vi ville åka till en organisation som finns i landet och ta kontakt direkt med det. Så till nästa steg var google vår vän! Tror vi bara googlade typ barnhem i afrika eller något sånt haha. Vi hittade i alla fall ett barnhem som två svenskar byggt ett barnhem i Ghana och så, men de kunde tyvärr inte ta emot oss. Istället tipsade de oss om en kompis till dem som har en organisation, Kofi. Så vi mailade honom och han tog gärna emot oss! Så mailade vi fram och tillbaka, så hjälpte han oss med lite info och grejer så ett och ett halvt år senare drog vi dit!

Kommentarer
Postat av: Rebecca Wahl

åh tack för svaret!! <3

2015-04-01 @ 16:29:21
URL: http://fettmedfoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback