Malva Adrell -

Ghana dag 5.

 
Bilder från Emma, för jag fotade inget haha.

Exakt utdrag från min resedagbok denna dagen, tyckte det var likte roligt haha: 
Även idag var det en kör som väckte oss, men det gjorde inte så mycket. Tanken var att det skulle vara en slapp hemmadag, men vi skulle gå tillbaka till skolan först och lära sista klassen borsta tänderna och tvätta händerna. Det gick bra i alla fall och vi gick dit helt själva utan Kofi! Ett av de minsta barnen är helt livrädd för oss dock, så de grät hela tiden.

De flesta behandlar oss verkligen annorlunda! Det värsta var nog när en tant i byn knäböjde inför oss. Annars stirrar bara det flesta eller servar oss lite extra. 

Sen vi kom hem har vi inte gjort så mycket, internet har inte funkat. Men vi har studsat en boll, hoppat hopprep och myst. Kofi var inte hemma så vi tog nutellamacka till lunch, men så när vi just skulle äta dem smsa han att han kommer hem om någon minut, så skulle han laga mat till oss. Så vi fick stressa som galningar haha. Väldigt roligt!

Efter att ha suttit ute på balkongen, ätit bilar och kollat på blixtar så åkte vi till en restaurang där jag och Emma skulle få smaka äkta stark ghanansk mat. Kofi, Bentil och en annan snubbe, som jag inte vet vad han heter men jag och Emma kallar slasken, följde med. Det var i Winneba (eller något sånt) så vi fick åka bil i typ 20 min. Slasken satt bak med emma och mig och han är väldigt sliskig, som de flesta killarna här, därav smeknamnet. 

Maten var i alla fall en hel fisk, stark sås, majsmjöldeg och lite ketchup. Fisken var god, men de andra var tveksamt! Det tog ca.1,5h att få maten så jag och Emma hade en del trevliga samtal i alla fall!

Sen trodde Kofi vi sa att Emma inte kunde svälja sitt pee (alltså kiss) men vi hade ju sagt pill, det var ju lite kul.

Vi åt i princip bara maten och sedan åkte vi hem, slappa lite och gick och la oss! Det tog sååå lång tid, även om vi inte åt så länge. Men imorgon bär det av till cape coast, det blir kul!

Senare denna dagen berättade Kofi att han mamma som jobbar på Meet Kate academy hade varit tvungen att köpa in dubbelt så mycket tandkräm nu för barnen skulle börja borsta tänderna två gånger om dagen! Och när de såg mig och emma igen började de sjunga alfabetet och visa hur man borstar. Auntie Emma! Haha, så kul att de lyssnat verkligen!


Vill ni läsa en lite mer vettig text kan ni kolla in Emmas inlägg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback