Malva Adrell -

Ghana dag 6.

 
Från min resedagbok:

Planen för idag var att åka till ett barnhem, Faith Needy Home, och sedan dra till Cape Coast! Så efter att ha ätit vår Nutella frukost med lite ananas och banan och sedan väntat på Kofi i 1,5h extra drog vi iväg! Det var en bit bort och väl där var det inte det finaste, men det funkade! Jag tror det var matsalen vi fick undervisa i. På vägen fick vi dessutom sitta och räkna pengar, Emma och jag, och dela upp i kuvert som lön till arbetarna. Vi räknade ut att de fick 250kr tror jag de var. Inte mycket för jag antar att det var för en månad. Några fick lite mer dock. Det var tydligen så att Kofi fick pengar från någon snubbe i USA som sköter detta barnhemmet på avstånd.

Först gick vi alltså och pratade med rektorn som var supertrevlig och tacksam som vanligt. Så väntade vi på Kofi ett tag igen, som vanligt det med, innan vi tog in de 150 yngsta barnen. De lyssnade bra, men läraren var lite sträng och höll i vad jag tror kan ha varit en pekpinne att slå dem med. Kofi översatte i alla fall. Efter det gav vi dem tandborstar och tandkräm och fotade. Nästa grupp var äldre och roligast hittills för de kunde mer och vi hade lite utlottning av saker i slutet om man hade en fråga eller kunde svaret på en. Det fanns dock inte tandborstar till dem, så de fick skrivblock istället. Som vanligt var även barnen heeelt över oss så fort vi fotade och denna gången tog de verkligen ovanligt mycket i oss och nöp oss massa. Vi hade packat en gigantisk väska med massa grejer i alla fall, typ pennor, papper, hopprep, studsbollar, färgpennor osv. Det tog någon personal hand om så skulle de dela ut eftersom.

Vi fick även en get när vi skulle åka hem, jag och Emma blev så chockade och fattade inte alls vad som hände när de kom gående med en get de bundit ihop benen på och sedan slängde upp på flaket på bilen. Så när vi väl satt oss i bilen var det det första vi frågade Kofi haha. Det visade sig att det var ett tack för vad Kofi gjort för dem tidigare och även vad vi gjort idag. Så tanken var väl att vi skulle få äta geten, men jag och Emma tyckte mest synd om den som skulle få hoppa omkring på flaket där bak hela vägen hem. (Kofi fick tillslut så dåligt samvete att han spände fast den så den inte hoppade i alla fall) Så på vägen hem stannade vi vid en skola som BFG höll på att renovera. 

Nu är vi alltså i Cape Coast och det har varit en jättebra kväll! Det tog nog nästan 2h att åka hit, men det gick bra. Stället är jättefint och vi bor i vår egna lilla ”Hydda” Emma och jag. Det är alltså massa små hus och egna små badrum till. Det ligger jättefint vid havet och har bar och restaurang och sånt. Trivs väldigt bra! Så efter vi kommit hit la vi bara av sakerna sen satte vi oss vid restaurangen och åt och de andra drack. De är alltså Ben, Benthil och Kofi som är med oss. Trodde först det skulle komma fler, men det var skönt att det inte blev så! De drack en hel del och det var så roligt för de blev verkligen bara glada och roliga, inte alls creepy som de flesta killarna här. Det roligaste är att Ben och Benthil försvann ett tag och kom senare tillbaka med Halloween smink! Och när vi gick dansade Benthil på dj-bordet haha, han är så härlig.

Så nu ska vi sova (bara jag och emma, skulle inte förvåna mig om de andra fortfarande dansar) under vårt myggnät för klockan är 12 och jag ska upp 7 imorgon och duscha! Det planeras canope walk och massa kul turistigt! 

Här hittar ni Emmas inlägg om dagen.


Kommentarer
Postat av: Iselin Renée

Så mange fine bilder :)

Svar: Åh tack så mycket! :)
Malva Adrell

2015-09-02 @ 20:58:31
URL: http://www.iselinrenee.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback