Malva Adrell -

En årsresumé.


Januari. Jag fick hade precis köpt min kamera och åkte till särna. Jag fotade mig själv, Joanna och Nordstern och julgranen. Jag var riktigt kass på det, men tyckte det var riktigt kul. Jag valde till gymnasiet och valde helt rätt.
 
Februari. Bakning, ungdomsmöten och massa ridning. Och en massa foto på det. Min kamera gick sönder och var borta hela sportovet. Jag började fota helt manuellt.
 
Mars. Våren kom och med den massa glädje. Jag fotade massa vårblommor och höll på att dö av lycka när jag fick mitt 50mm 1.8. Massa nya favoritbilder.
April. Första cykelturen, vitsippor, teamevangelisations-konferens, starten på Harry Potter maratonet, mysiga katter...Utklädningsdag i skolan. (Åh, nian känns så fruktansvärt längesen!)
Maj. Maj är alltid så bra! Scoutläger, ännu mer vitsippor och liljekonvaljer.... Jag började springa massssor, spelade beach med mina vänner, var i skolan, fota, red och massa mer. Sist men inte minst var det God Moves årsuppvisning och det kan bara inte gå fel.
 
Juni. Vi hade det fett bra de sista veckorna som 94A och sen slutade vi, ännu bättre. Jag fick ett superstort blåmärke när jag trillade av hästen, jag och Joanna misslyckades med att få Joanna se ut som en indianhäst, jag och Andreas åkte och hälsade på på torp...
 
Juli. Det var Explore, Hönö och sommar. Jag gjorde min fotovägg, red, fota och var på ett fint bröllop.
Agusti. Sommarlovet tog slut, men jag hann ändå åka till farfar, fota Julia, träffa Elsa som hälsade på, rida med shorts (ALDRIG MER!) och vara på kräftrock och lyssna på fina människor. Sen fick jag ju min skoldator (=photoshop) så jag började fota ännu mer...
 
September. Jag fotade en väldig massa porträtt, på mig själv och andra, myste, umgicks med mina vänner och var på skjutbanan för vad som kan vara både första och sista gången i mitt liv. Annars rullade mitt fina NTI på med allt det hade att erbjuda.
Oktober. Jag lät folk frysa för att jag skulle få fota dem, hade återträff med gamla tjejkompisarna, hälsa på på Götabro och var på hajk. Skolan leverarade även nu så jag fotade i studio för första gången i mitt liv och gjorde min första grafiska grej.
November. Jag fick en iPhone, började filma massor med Joanna, lärde känna mina klasskompisar mycket mer och lät alltig mest flyta på.
 
December. Med december kom snön, härliga ridturer, jul, konserter och massa allmänt mys. Även en hilma massa fotandes i studion!
 
Det kanske inte är de finaste collagen, men ändå. Det har varit ett fett bra år! Ni kan ju även se min fotoutveckling här lite fint också... 

Ännu ett Särna-läger.

Idag har jag inte fotat för min kamera vart nerpackad! Jag ska alldeles snart gå och lägga mig, sedan imorgon bitti bär det av till Särn! UNDERBART! Det blir ingen bloggning alls, men om ni vill veta ungefär vad jag håller på med kan ni ju kolla min instagram, malvaastid. Jag har faktiskt ett tidsintällt med, suuuuper långt! 
 
Puss, hej.

Sjuk.

Jag och min mamma åkte faktiskt in till sjukhuse förut, och för att ni ska få veta att jag inte klagat i onödan så var jag faktiskt sjuk på riktigt. Lite streptokocker i min lilla hals. Det betyder att jag blir bra och får åka till Särna, men kommer äta massa medicin.
 
Lite passande att jag verkligen ser sjuk ut på bilden också, hehe.

Katten med dom stora ögonen.

Majsan.

Min jul.

 
1. Julfrukosten 2.Jul fixade mobilen 3. Julnaglarna 4. Mamma skottar all snö som kom 5. Agnes som tomte, när vi lämnade kakor till grannen 6. Julmaten 7. Kalle anka 8. hjärt-nöten 9. Trumpetspelande innan... 10. Kusinerna kom och vi öppna alla fina julklappar
 
Väldigt fint.

God Jul önskar Malva!

Tyvärr ser man inte mina fina jul-kläder, för alla färger var så konstiga att det blev bättre svartvitt...

Dan före dopparedan.

Julgranspyntning och sånt fint! Jag har även visat min extrema okunnighet när det gäller paketinslagning, men mer om det en annan gång.
 
Visst blir det mysigt när man fotar med låg bländare och super lång slutartid så det ser ut som att man har ett stjärn-filter!

En heldag i Tånga.

Ja det har varit precis sådär mysigt och fint som jag trodde och som det alltid varit! Mamma fick fota lite när vi dansade, så ja ni ser ju kanske alla röda midjebanden, hehe. Jag är även på bilden näst längst ner längst till vänster i rosa kjol om ni ville veta.
 
Imorgon ska jag faktiskt ut och fota! Det är ju bara den där halsen...
 

Imorgon.

 
Ni är hjärtligt välkomna! (om det finns några biljetter kvar, hehe)
 

Ännu mer bokeh.


När det är ont om tid.

Cool som jag är.
 
Ja, som sagt är det lite mycket att göra nu, som ni märker. Idag har jag köpt en väldig massa smink (fruktansvärt hemskt.) tillsammans med en fin vän. Imorgon ska jag ha dansuppisning från 8.50 - 20.30, så jag kommer antagligen vara helt död sen. (Speciellt eftersom jag håller på att dö av förkylning!) Men det komemr nog bli mysigt!

Att döma.

 
Tyckte min mamma var lite vis som delade denna på sin fb, för det är så sant att jag blir glad i hjärtat.

Julias kläder.

Det råkade visst bil ett streck längst ner, men vi låtsas att det inte finns...
 
Ja som ni vet var ju Julia och studion och fotade! Det gick inte superkasst, men jag har ju haft bättre dagar så att säga... Men vi tänkte göra om det i vår-vinter någon gång. 
 
Annars har jag lov nu och det är FANTASTISKT. Tanken var faktiskt att jag skulle städa lite idag (jag är inne i någon städ-period, lite konstigt... men mamma är glad.) men det är typ 2342 minus i det rummet och min hals dödar mig. Så jag ligger i soffan, dricker te och är glad över att jag slipper göra läxor.

Ljusstake.

Så mysigt med jul!
 
Nu sitter jag och kollar på Trolltyg i tomteskogen på min sista lektion 2012. Vi ska även ha bok- och bildsamtal denna lektionen. Så underbart med lov! Jag tror jag ska försöka fota lite idag med, om det inte är allt för fult ute.

Ett försök till att vara kreativ.

Ganska fula, men lite mysiga i alla fall! (Pekfingret är helt mosat)

Hjärtbokeh - stjärnor.

 
Jag råkade göra ett lite skevt hjärta, hehe. 
 
Jag har nu tagit tag i mitt liv genom att hämta bilderna i studion och ställt om min kamera så jag kan fota igen. När jag kom hem idag kände jag vilket galet fotosug jag hade, så jag fotade lite hjärtbokeh, samt vanlig bokeh.
 
Om du inte lever under en sten så vet du säkert att det har varit heeeelt kaos i Göteborg idag! Lite extra spännande sådär. Vi gick igenom brunnsparken på väg till tåget och vi såg säkert 10 polisbilar, några hästar och en polishelikopter. Galet!

Pappa i skogen.

Min lilla pappa som fick vara med på bild. Han ser lite läskig ut, men han är jättemysig egentligen.
 
Det var otroligt svårt att välja kategori till detta! Det fick därför bli både natur och porträtt. Det är ju liksom något inimellan.
 
Jag har annars köpt alla julklappar, gjort alla prov och läxor och rensat massa bilder. Så bra!! Dessutom har vi inte första lektionen imorgon (= 7.40 busen istället för 6 bussen!), vi pysslar på andra och på de tredje ska vi fika och lyssna och titta på lite olika arbeten! Super!

Walking in a winter wonderland.

En gammal bild jag tror jag inte visat förut...
 
Okej, anledningen till att jag inte bloggar är för att jag inte har några bilder. Och anledningen till att jag inte har några bilder är för att jag kollade på ett 20 min långt youtube-klipp om hur man fotar stjänor - vilket har resulterat i att jag nu har ställt om hela kameran och den är helt seg. Hehe. Det är ju egentligen bara att ställa om den igen, men kommer inte ihåg allt, så då måste jag se om filmen och det orkar jag inte, hehe. Jag har liksom inte fotat stjärnorna än för det har varit för mycket moln...

En sommarkväll i augusti.

Ganska kassa bilder dom flesta egentligen, men så illa mysiga! Sommar...

Att städa med Majsan.

Jag har ägnat hela min helg åt att städa med min käraste Majs. Majsen har sprungit omkring och klättrat lite i påsar och varit riktigt snabb med att sätta sig i mitt knä när jag sitter ner. Själv har jag rensat ut ett helt rum och gjort det till ett användbart kontor igen! Riktigt mysigt nu faktiskt. 
 
Nu ska jag rensa alla bilder på min dator (woho vad kul...) så det blir lättare att säkerhetskopiera allt sen.

Bokillustration - Hungerspelen.

Här är alla mina skisser som jag började med. Jag ritade många olika saker så jag skulle ha mer att välja mellan. Första så tänkte jag ta den längst ner till höger, för att jag tyckte att den verkligen gav rätt känsla av boken, men i slutändan valde jag ändå den längst ner till höger. Jag valde den, för att den var intressantast. Den sa inte allt för mycket, men gjorde en ändå intresserad. Jag valde inte de andra för de avslöjade för mycket av boken på något sätt.
 
Jag hade planderat helt och hålelt att göra det på datorn, för jag ville att det skulle se helt verklghetstroget ut. Men sen insåg jag att det var svårare än jag trodde, för jag hade varit tvungen att fora både blod och pilbågen. (och jag hade inte något utav det...) Istället tänkte jag att jag i alla fall skulle testa att rita den (och om inte det gick så skulle jag ta den i höger hörn istället.) Det gick ganska bra, men tog framförallt lång tid, så jag gjorde bara det tillslut. Jag använde mig av akrylfärg, för ajg tänkte att det skulle bli kul att testa på något nytt som jag nästan aldrig använt förut och även för att jag tänkte att det skulle täcka snyggt.
 
Jag blev nöjd med resultatet, men det blev samtidigt inte riktigt som jag ville. Jag ville ju som sagt att det skulle vara mer verklghetstroget. Jag tyckte att blodet blev bra, men jag ångrar att jag inte gjorde det större och så att det såg lite mer ut som att det var ett tjock lager som låg på golvet. Nu är det mer skvätt. Ja, jag skulle vilja att hela blodet, pilbågen och pilarna skulle varit större. Kolllar man på skissen tycker jag kompositionen är bättre. Det är så långt från texten till motivet. 

Julgrans-naglar.

Ja jag gjorde några fina julgranar på mina naglar. Inte så noga, utan mest för att se om det gick, hehe. Roligt är det i alla fall att sitta och pilla! (Det är även en julgranskula för den nageln var grön, hehe)

Black and white.

Den svarta är ändå coolast, för då ser man skuggorna vid fötterna och så.
 
Det är Rasmus, för er som undrar!
 
Nu ska jag snart dra mig iväg till kyrkan på "Nobelfest" eller något liknande. Ja det ska bli trevligt att träffa folket i alla fall!
 

Malva och becky vlogg.

 
Jag och min kära vän Rebecca gjorde en videoblogg när vi fotade i studion. Jag vet attd en är jätteful och inte alls rolig egentligen, men ni kan få kolla ändå! 

Två på Julia.

Extremt snyg den där tejen! (lite olika ljus på bilderna, en med en "extra" blixt och en utan.)
 
Det har varit fullt upp häromkring, men imorgon ska jag nog ta det lugnt. (hehe, får se hur det går, jag blir alltid så uttråkad och gör massa ändå) Men det är fint i alla fall! Vi synes!

Rasmus.

Jag fotade med Julia i studion idag som sagt var, men innan Julia kommit så fick Rasmus agera test-modell. För ljuset och så! Han väntade ändå på tåget, så då passade vi på! Det är roligt att fota killar, händer inte ofta att jag gör det, men på något sett är det mycket enklare! 

Julia i somras.

 
Mitt liv är fett bra nu! Det är mysigt och bra och jag älskar min skola och alla personer runt omkrng mig både i skolan och hemma! Det är så galet värt at pendla och allt sånt för att få gå på denna skolan!
 
Inte nog med detta så är det onsdag imorgon och det betyder att jag ska få sitta och måla på esteten och sedan medieproduktion (okej, ljudteknik är kanske inte super, men ändå). Efter skolan ska dessutom Julia komma till mig och göra att dagen blir ännu bättre! Så grymt!
 
Dock är jag förkyld så det står härliga till och kan därmed inte sova... 

En gren.

 
Två tråkiga bilder sådär. Idag är det konsert med orkestern. Det blir nog trevligt faktiskt!

En fin Rebecca.

Lite konstiga färger, men ändå.
 
Nu ska jag göra färdigt sista samhällsfrågorna till provet, sen ska jag fortsätta att läsa i min fina bok igen. Det är bra grejer det! 

Studiofotografering.

Ja idag har jag och min vän Rebecca varit mycket hurtiga och åkt till skolan två timmar innan vi börjar och fotat. Jag är extremt obekväm framför kameran, men det är i alla fall roligt att flumma runt, hehe. 
 
Vi fotade med en Canon EOS 5D Mark ll och ett Canon EF 70-200 f/4L.

Att hänga med Josef och Maria.

När vi bakade i kyrkan pimpade jag Maria med en vinterjacka. Det är ju trots allt kallt ute! Måste dock säga att skyltdockorna inte var dom snyggaste... haha men roliga var dom ju i alla fall!

Önskelista julen 2012.

 
Jag tänkte att jag skulle göra en lite mer rimlig övskelista, med saker jag verkligen behöver. Det är lite i den ordningen jag kom på det och det behöver inte vara precis den saken på bilden.
 
1. Roliga trumpetböcker
2. Nagellack
3. Skidjacka
4.Extern hårddisk (1TB)
5. Minneskort
6. Fjärrutlösare
7. Pengar
8. Reflexskärm
9. Underställ
 
Jag vill ha mysiga tjocktröjor, skjortor med fina kragar och fina klänningar också. Men hittade inga bra bilder bara sådär.
 
Upd: Jag kom på lite mer saker och var tvungen att skriva till dom! Så, 10. Plattång 11.Fin tygpåse 12. Hörlurar 13. Mobilfodral

Julbak med vänner.

Ja som rubriken avslöjar har jag även bakat idag. Jag och mina extremt fina vänner träffades i kyrkan och skulle ha julbak. Dock bor vi ju på landet och hade inte saffran eller pepparkaksdeg, så det blev inte så juliga kakor. Vi hade iaf ljus och julmusik. Alltså jag måste bara säga att jag älskar dom fruktansvärt mycket! Vi har så sjukt roligt hela tiden och känner varandra så väl och jag blir helt glad i hjärtat!

Tolkning.

Idag har jag och Joanna tolkat med Nordstern (pulka eller skidor bakon häst). Det var riktigt roligt, precis som det brukar! Det blev ju dock inga bilder på just det, för det var ju ingen ledig när vi gjorde det, en satt i pulkan och en red. Vi filmade lite bara, så det får vi hoppas blir bra!

Louise lite närmre.

Jag tycker att hon är så himla fin min vän!
 
Mina föräldrar kollar på "På spåret". Det är så fruktansvärt tråkigt (Jag kan ju aldrig några svar! Haha) och jag förstår genast varför jag inte bukar vara hemma på fredagar...

Snö är så fint.

Inte dom finaste bilderna egentlgen, men det är så illa mysigt ljus!
 
Här har det inte hänr mycket sen i onsdags, men det har varit sådär fullt upp. Imorgon ska jag i alla fall kanske tolka med Joanna och sen ska vi, ett litet tjejgäng baka lite! Det blir nog mysigt. Så det blir nog lite nya foton! Något annat trevligt är att jag och min ena klasskompis Rebecca (höhö, det går tre Rebecca i min klass) har bokat studion på måndag morgon. Det blir roligt! Då kanske jag kan fixa en ny bild här till höger så jag inte behöver ha samma...

Snart en ny design.

 
Den nya designen är nu nästan klar som ni kanske märker, men det är lite såfix kvar. Typ fixa en ny "profilbild". Me det löser jag imorgon, nu ska jag sova!

En ponny i motljus.

Grannens gulliga lilla shettis.
 
Jag har haft en fruktansvärt trevlig idag i skolan ska jag säga er! Vi börade morgonen med att kolla på julkalendern medans vi väntade på att alla människor som satt fast i snön skulle komma. Gaaalet mysigt! Sedan skulle vi göra bokomslag på estetiska kommunikationen. Jag satt alltså och kladdade med akryl i två timmar. Mycket roligt det med. Och sist men inte mst så kom vår lärare in på mediproduktionen med massa chips påsar och sa att vi skulle kolla på film. Så slutade vi nästan en halvtimme tidigare! Jag säger det ännu en gång, NTI estet media har gjort det igen.
 
Ni bör även notera att vi har två prov (vårt tredje och fjärde på hela terminen, hehe) och två inlämningar denna veckan, så inom min klass ränkas den som riktgt hemskt. Tror dock att det ändå räknas som en ganska slapp (och underbar) linje...

Polarisationsfilter.

Idag testade jag mitt nya filter lite mer ordentligt (fick det i förelsedagspresent av tre fina vänner) och jag blev verkligen posetivt överaskad! Övre är med och undre är utan. Det blir mycket bättre färger och ljus när man hade filtret! Himlen blev mörkare och marken ljusare. (båda två är oredigerade)
 
Har nu försökt för mitt liv att göra dessa två bilder till en mouseover, men det funkar inte, så hoppas ni ser skillnaden ändå!

En lång dag.

 
Jag kom precis hem. kl.21.00. Dagen har varit trevlig faktiskt, dock inte morgonen. Det började (notera att jag åkte med kl.6 bussen, bara det gör ju morognen hemsk!) med att jag fick frysa som en galning (precis som alla andra) och att jag glömde min dator hemma (fråga mig inte hur?!). Men sen var det en fin skoldag! och efter skolan så var jag med mina vänner och fotade lite i studion innan det var öppet hus på skolan. Lite annorlunda och roligt helt enkelt! Sen måste jag ju säga att det är så fruktansvärt roligt att fota i studion!! Jag ääälskar att gå mediaaa!
 
Det kommer en ny design snart med! Lite mer julig sådär! 

Två vinter-hästbilder.

Ser ni vilken fantastiskt mysig ridtur vi hade!? (Okej jag red ju inte men ändå...)

Att fota självporträtt.

Jag fick frågan om jag kunde ge några tips på att fota självporträtt, så jag tänkte att jag faktiskt skulle göra detta!
Här är några utav mina senaste självporträtt!
 
Egentigen är jag nog helt fel person att fråga, (Jag har ju inte dom bästa förutsättningarna när det gäller utrustning, hehe) men jag kan ju berätta lite hur jag tänker i alla fall...
 
Eftersom jag inte har någon fjärrutlösare kör jag stenhårt på att först försöka ta fokus på något som är i höjd med där jag ska stå, (om det finns något, annars får man chansa, så blir det ännu svårare) sedan vrida kameran, ställa in på manuell fokus, sätta på självutlösaren och springa fram. Så blir alltid dom typ 20 första bilderna värdelösa, fokus på fel ställe, jag ser helt konstig ut osv. Sen börjar man frysa, bli på lite dåligt humör och allmänt uttråkad, så har man förhoppningsvis fått iaf en bra bild innan man går in igen. Alltihopa väldigt smidigt när jag springer där fram och tillbaka! (eller?)
Men så till själva tipsen:
  • Ge inte upp allt för lätt, det blir dåligt, så är det bara
  • Gör något fint märke i marken där du står så blir det lite lättare med fokusen i alla fall
  • Ha en bra idé innan du börjar, eftersom typ alla bilder lär bli dåliga är det ju bra om dom som väl är bra har en tanke bakom sig, man vill inte ha gjort det i onödan
  • Ha ett mål och kör stenhårt för att få det så
  • Tänk precis som när ni fotar någon annan, dom coolaste bilderna har ju ett litet tänk bakom sig iaf!
  • Som allt annat, öva öva övaaaaa
Men så kan jag ju visa hur mina bilder brukar se ut annars: (mycket litet då dom är mycket fula, haha)
(nu ser man iofs inte hur ofukus bilderna är osv, men ändå)

Jul-Louise.

 
Vi fotade typ 30 (normalt är väl iaf 200 vid ett tillfälle som detta) bilder, sen gick vi in, för det var fruktansvärt kallt! Men jag gillar denna i alla fall! 

Juliga hästbilder.

 
Här är anledningen till att vi gick ut och fota igår egentligen, för att fota just dessa bildera på detta stället. Det var dock lite svårt för Nordstern förstod inte riktigt grejen med att stå still eller att se glad ut för den delen...

Igår morgon.

 
Idag är det inte längre frost överallt, utan massa snö istället! Jag är ledig så går runt här och myser istället och sen ska jag fota Louise lite senare idag. Vi får hoppas det blir några bra bilder!

Så otroligt mysiga!


Första advent.

Det är så himla fint överallt att man blir helt glad i hjärtat!
 
Det är en så perfekt första advent! Så galet mysigt och bra! Och då har jag int ens julpyntat mitt rum än! (hehe, det är för stökigt...)

Mysiga Joanna och Nordstern.

Finaste typerna! (Har även ändrat min vattenstämpel lite...)
 
Har varit ute och fotat med Jonna och måste säga att jag är riktigt nöjd! Ni lär få se en del bilder här framöver!

En amputerad själ.

Denna eftermiddag gav sig Bächtena-tjejerna sig ut på äventyr till storstaden för att se på en fin väns musikal på operan i Göteborg.
Vi tog tåget... 
 
Efter detta tog vi oss en liten (eller stor) hamburgare på donken...
 
Så fick vi se afischen på bild utanför (blev dock inte riktigt med på kortet, hehe) och taggade sönder över att få se vår fina Sandra på självaste Göteborgsoperan! (dock på lilla scenen, men ändå liksom!)
 
Inne på operan blev det inga bilder, men däremot några riktiga höjdare i rulltrappan på vägen hem! (hehe) Hon var iaf extremt duktig och vi är så himla stolta över vår fina vän!! 
 
Tillsist var vi tillbaka i Alingsås och ett tag efter det i Bergstena igen. Galet att jag har så fina vänner!!

Snö snö snö!


Första december och första snön.

Bilderna var kritvita pga fel inställningar så dom är super-redigerade, därav konstiga färgen på ansiktet...
 
Jag vaknade upp och kolla ut genom fönstret så var hela marken vit, så jag sprang ut genast och fotade! Vi börjar med dom sämsta först då, så kommer det lite finare sen.