Malva Adrell -

Denna dag.


Dagen började riktigt dåligt idag. Extremt hemskt och allt var emot mig. Sen kom Andreas så då blev det bättre. Det är även Andreas som tagit bilderna (inte godisbilden, men aja)

Min kamerautrustnig.


Först och främst ett Nikon D5100 kamerahus från vintern 2011-2012. Det är jag riktigt nöjd med!

Sen har vi ju kit objektivet,  AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3 5-5.6Gll ED
Det är väl som det är, inte super, men helt okej.

Andra objektivet, NIKKOR 50mm 1:1.8G
Jag är helt otroligt nöjd med detta objektiv! Bäst är det nog till porträtt, men jag använder det till det mesta eftersom mitt andra objektiv inte är super.

Detta stoppar jag ner i min lilla kameraväska. Det behöver jag egentligen en ny, men jag klarar mig.

Sedan har jag ju massa småsaker, så som motljusskydd och sånt.

Jag har tagit alla bilder med kameran och det motsatta objektivet, men min brors flickvän tog bilden på kamerahuset.

Ananas.


Så ljuvligt, så underbart, ja så mmm!! 

Det där med att hela tungan fräter bort när jag äter det går alltid att förtränga ett litet tag, för den där smaken alltså! UNDERBART!

En höna en blomma.


Jag har absolut ingen insperation just nu. Öh  vad tråkigt allting är.

My hair and my ear.


Notera min nuvarnade favoritfrisyr. (Egentligen ska flätorna fortsätta och sedan knappnålas fast på huvudet, men det lossnade innan jag tog bilden) (Hahah, inte knappnålas, hårnålas!!)
Notera även min icke existerande öronsnibb.
Notera då också varför jag inte använder örhängen ofta.

Åh, sommrigt.


Det är den där bilden man har längtat hela vintern på att kunna ta. grönt gräs.

En suddig jacka.


Min gamla jacka.

Min nya vårjacka hade gått sönder, så när jag och mamma var i Göteborg idag började vi med att gå till Rut m Flera och fixa det. Dom hade tyvärr inga kvar, så jag fick pengar istället. 
Detta betydde alltså att jag fick gå runt utan jacka hela tiden tills vi hittade en ny! men efter allt blev den en ganska lik, lite skönare bara. 
Dock fans det en som var så galet snygg va! Så kostade den 2500 kr. Lite mycket kanske...

Jag köpte även en ny skolväska, åh så efterlängtat!! Min förra har jag haft sen 7:an och den var ful redan från början. Det är så svårt att hitta snygag väskor som inte kostar galet mycket bara. Det slutade med att jag köpte en som var fin, men inte riktigt som jag har tänkt mig.

Detta betyder alltå att när jag kommer till skolan på måndag kommer det bli värsta kabombang förändringen! "Hej Malva! Har du varit och shoppat?" "Näeee, inte alls..."

Blåfot.


Detta var inte den blå foten, detta var bara en bild på hur jag hade velat tillbringa min dag. I en klänning och barfota i 25 grader utomhus. 


Och så till foten. Såhär såg den ut när jag kom hem idag, lite svidig och så men helt okej. Sen satte jag på mig strumpan igen och åkte och dansade. Dansen gick fint, foten gjorde inte så ont, men blev lite blå iom att strumpan satt mitt i såret. Jag kom hem och fixade lite mat och fuxade lite, tänkte inte på foten. Så började det bulta massa i min ena fot. Då hade foten svullnat upp, lite läskigt! 

Jag kan ju avslöja att jag slog i den i en papperskorg när jag dansade omkring i omklädningsrummet och var lite osmidig som vanligt.

Jag en somrig vårdag.


Jag tänkte ha denna som header först, men jag vet inte hur jag ska göra..
Funderar på att ta ett liknande kort i skogen istället. Gillar inte det gula gräset.
Jag måste hitta på någon ny ljusare bakgrund. Ska bara komma på vilken.. Sen ska jag komma på hur resten av designen ska bli med. Ska nog spara denna i något dokument (Jag kan ju inte koda så det tar så lång tid att göra en ny) och sedan göra en helt ny. Lite simplare. Typ med menyn under headern och allt lite brett. Om ni fattar;) lite som här typ. Fast mindre proffsigt.

Två olika blommor.


En annorlunda redigering.

Musik provet gick bra. Tur. Vi närmar oss slutet nu. Ska bli så skönt med helg. Speciellt eftersom jag inte kunde vila förra helgen. 
Jag fick 8,4 på nationella i svenska och jag är riktigt nöjd faktiskt! Det är VG+. Jag trodde verkligen inte det skulle gå så bra! Lite surt bara att MVG var 8,5...

Första springturen.


Dagen - skolkonserter och foto i fint väder.

Det är så att vi har klassikern i vår skola, simmning, cykling och springning. Simma och cykla är inga problem och det brukar inte springningen vara heller för jag rör ju ändå ganska mycket på mig på fritiden. Men så insåg jag att den där spring dagen kan inträffa när som helst (mina handledare brukar medela sådana saker typ dagen innan
) och jag har ingenaning om hur jag ligger till. Man vill ju inte skämma ut sig liksom.

Bäst att jag tar en liten springtur. 2 km sprang jag i söndags. DET VAR DET VÄRSTA JAG GJORT I HELA MITT LIV! Hu vad jobbit det var! Vägen dit tänkte jag, näe men min kondition är på topp. Sen en liten bit hem blev det hemskt. Jag har nog aldrig haft så dålig kondition. Och hur jobbigt det var att duscha sen vill jag inte ens prata om! Inte tala om hur pinsamt det var när jag kom ner för trappan i pyjamas morgonrock och helt illrött ansikte och det sitter några gäster där. Hjälp.

Därefter kom jag fram till att det kanske var dags att börja träna lite. (Även om jag lovade mig själv förra gången att jag aldrig skulle utsätta mig för något sådant igen..)

Favoritbilder hittills med nya objektivet.


Så fin duva! Den flög omkring här på gården hela dagen igår. Jag gillar reflektionen i bilen. Jag gillar duvor, frihet. 

Typ tredje bilden jag tog med objektivet, Joanna kom ridande och jag var tvungen att springa barfota i bok-kottarna över stenmuren för att ta kort på henne. Dom är så fina, båda två! Jag gillar glädjen och vårkänslan.

Tur att bullarna finns här för mig.Jenny smsade och frågade om jag hade glosorna. WHAAAA, dom hade jag glömt ja. Inte en läxa till. 
Så slog det mig, jag ska ju ha tre skolkonserter imorgon så jag kommer bara vara med på en lektion. JAG MISSAR GLOSORNA! Underbart!! Dessutom slutar jag två, när jag brukar sluta fem. Åhhh.

Så nu när jag har gjort matte provet med har jag bara Musik, Franska, So och engelska verb kvar! 

Tänk positivt, tänk positivt, tänk positivt, tänk positivt.

AIWS på vårgårdayran.


Foto: Jag, Nikon d5100, nikkor 50mm f/1.8.
Den nedersta bilden är finast.

Idag har jag gjort ett matteprov, bakat 16 bullar och tagit med mig dom hem och bara gått runt med ångest inför alla prov. Uscha.

Jag är körd.


Min dag idag: Andra världskriget, musik. Jag kunde iaf plugga i solen. (Även om det var lite läskigt när hönorna gick runt under bordet och jag var barfota..)

Jag insåg just att jag ska lära mig 132 artister och band tills på onsdag. Jag är jättedålig på namn. Jag kan ungefär tre namn nu.

Old time.


Med kit objektivet.

Jag har massa bilder nu.WHAAAAAAA!!! Jag har ett fast 50mm, 1.8f! Så sjukt coolt och grymt och allt!!

Jag har iaf fortsatt vare ute i det fina vädret ich pluggat, men även varit och lyssnat på AIWS, dom blir bara bättre och bättre för varje gång! Sen har jag varit på ungdomsmöte och umgåts med mina kompisar, super najs!

Nu måste jag göra SO och musik. Åh, döda mig vad tråkigt det är! (Det komme rinte alls sluta med att jag kommer springa runt barfota på gräsmattan i  sommarvädret och ta kort med mitt grymma objektiv)

Sommar eller vår?


Där har jag varit. I solen. Det har varit hur varmt som helst och i fredags när jag var ute och tog kort i klänning och cykelbyxor frös jag inte alls! 
Jag trampade dock i, jag vet inte hur många, hönsbajsar! 

När jag inte var ute så har jag vatit inne och pluggat. JÄTTETRÅKIGT!! So, Musik och matte. Kul.

Häst - inte alltid en fest.


En blomma till.

Nu vill jag ha en häst som jag kan rida och bli bra med. Jag behöver inte äga den eller rida varje dag, men jag vill inte byta varje vecka som det känns som att man gör på ridskolan. Det känns som om jag inte utvecklas något, för varje gång jag sitter upp måste jag lära känna hästen och ändra min ridning för den. Ahhh. jag känner mig alltid så dålig! Det var bättre förr när jag red Bleak ofta och kunde lära mig henne, för även om hon var helt konstig ibland och det gick jättekasst kände man sig ändå bra. Jag kunde göra mitt bästa. Ge mig en bra häst.

Krokusar.


Man blir så glad.


Inte så fina bilder, men jag var tvungen att visa alla olika saker.

Idag har jag letat upp våren i trädgården. Så fint. 
Nationella gick väl helt okej idag och så, vi fick gå någon tipspromenad på morgonen först, men det var lite mysigt faktiskt, galet fint väder!

Malva + äpple + telefonen = en trevlig stund.


Jag är så vacker ibland.

imorgon är det muntliga nationella i svenska, engelska och matte. Det är så jag måste prata engelska med Andreas på telefonen. 


En prima dryck.


Idag blev jag sådär desperat sötsugen och kunde inte hitta någonting. Då kom den fram där igen, oboyen. Egenligen är det inte sååå gott, men det är sött och då fick det gå bra.

Jag gillar verkligen inte långa naglar. Mina är vidriga. (Speciellt eftersom det nu är kurry på dom sen Hkk:n) Andras brukar oftast vara okej, men inte för långa, det finns en gräns.  Men jag vill inte klippa av dom för det är ännu fulare.

Slutet är nära.


Tänk vilken lycka den där tulpanbuketten har givit mig. Dom är nog ändå finast nu lite döda, jag gillar färgen.

Idag började vi med hemkunskap istället för slöjd på treårsvalet. Öhhhh vad tråkigt. Jag gillar det verklige inte! Aja..
Tyska utbytesstudenter kom till dom som har tyska idag, lite roligt. Jag hann bara träffa två stycken en liten stund och jag kommer inte träffa dom så mycket heller, men det blir nog bra. Jag är ändå så feg att jag aldrig skulle prata med dom;)

Kvällen.

Det är så illa coolt, men så svårt att få med på bild. Det är så omringande liksom.

Bilder på väggen.


Jag hade bara massa gamla bilder tyvärr, men det är finare än en kal vägg. Många lite mindre fina bilder, men jag gillar't. Det är jag, mitt liv.

Bächtena tjejerna at the best.

Nu ska jag gå upp och städa mitt rum så jag kan sätta upp några fula foton på väggen och bli glad.


kvällen och natten spenderades med massa bra människor. Först i en kyrka, sen på golvet framför TV:n och ett omöjligt frågespel och sedan på en madrass på Louise rum. Mhm, det var grymt.
Dock var det en såndär kväll när man på slutet av kvällen inser att man inte har några användbara bilder ändå för att på varje bild är det någon som har en så konstig min så man blivit förbjuden från att anvälda den. 

Jag är super taggad på att städa, och det min vänner ska ni veta händer inte ofta, så nu ska jag sätta på massa bra musik, dansa och städa tills det blir helt awsome.Trevlig, prima, najs kväll.Så ser min dag ut. Jag krafsade åt mig lite utav dom godaste glassorterna som finns och sen har jag suttit i soffan. Jag kan ju berätta att jag har haft riktigt tråkigt. 
Men ikväll ska jag på ungdomsmöte och sedan ska jag sova hos Louise. Det blir riktigt bra tror jag. 

En längtan.

Här skulle det vara massa fina sommarbilder från förra året, men jag hade visst inga... Kolla tillbaka i arkivet så kan ni ju se att jag har blivit en lite bättre fotograf iaf. Även om jag har massor kvar att lära!


Detta är iaf något som jag längtar till. - Scoutläger.

Jag längtar till vår och sommar. Snart är det påsklov och första lägret på öckerö, sen kristihimelsfärd och scoutläger, sen sommarlov med hönö, sämsjöborg och kanske frizon. UNDERBART!!

Fast annat ljus.


Malva, den där djupa typen?


Ibland tänker jag att jag kanske ska ha en så där djup blogg. Men sen tänker jag att min blogg är ju jag, och jag är nog inte så där djup. Men vissa dagar, då händer det faktiskt.

Det behövs nog en lite mer lättsam blogg här i världen, tänka gör man ju alltid annars.

En tågstation.


Jag tyckte att bilden var tråkig. Den blev dock inte mycket roligare.

Idag var det studiedag då, och studera var just vad jag skulle göra var tanken. Men vad har jag gjort? Jo jag har suttit med Andreas på sjukhuset jättelänge (återbesök så inget farligt), varit och blivit chockad över hur mycket ett UV-filter kostar i buik och åkt massa tåg och bil och annat. Biologiboken var med mig hela dagen, men jag läste bara en gång och det var när Andreas tvingade mig. Det är så fruktansvärt tråkigt.

Imorgon slutar jag kl. 11.15 iaf. Även om det är nationella fram tills dess så gör det mig väldigt glad.

I've heard that life's good.Man behövde inte ens frysa lite idag. Annat än vårjacka var att glömma och varje lite människa stod med kisande ögon och ett leende på läpparna. Vår.

Jag gråter ju inte när jag berättar att jag är ledig imorgon och att musikprovet, som skulle vara precis efter NO-nationella på onsdag, är framflyttat två veckor.

Den fina människan.


Happiness.

Smothie á la Andreas och Malva


Vi gjorde oss en smothie och satte oss och kolla på Tv. 
Lite fina flashbacks sen barndomen med Wildkids. Underbart.
Vädret är ju inte helt fel heller.

Lite variation bland vårblommorna.


Om man inte har några egna vårblommor får man ju bara köpa några.

Kvällen var riktigt trevlig igår och vi råkade sova alldeles för länge idag. Men vi hade väldigt bra!

Spring.


Nu har de slagit ut lite till. Fint.

Ikäll ska jag bort och kolla på melodifestivalen, det blir nog trevligt. Även om jag inte är ett stort fan av själva melodifestivalen.

Brown.


Igår, se du, var det en utav dom första gångerna i mitt liv jag drack varmchoklad med grädde i. Det var verkligen mycket godare än vad jag trodde!! Jag är ju laktosintollerant, så jag kan inte dricka det på café och sånt och jag har aldrig tänkt på att göra det hemma. Men nu gjorde min syster det så jag fick också fixa det. Mm.

Som alla andra dar.

Insåg just att jag glömt att ta bort sön på lite olika ställen i bloggen, kanske jag ska fixa;)

Morgonrocken med en mobil i fickan är på, med kamera och datorn i handen och boken under armen. Jag klarar mig nu.

Ikäll bär det av till tonår och så. Det var tydligen lite sportigt, men jag kan inte lyfta på ena benet, så jag vet inte.. Min idrottsölärare trodde jag hade klämt en nerv, så vi får se. Aja, det löster sig! (Det beror på om det är roligt helt enkelt, jag var t.ex tvungen att va med på idrotten för vi skulle hoppa trampett och det är jätteroligt;)

LURAD!


Dom skojade visst lite med oss där när det var så vårigt precis. Den där solstolen blev just väldigt opassande.

Avec un appareil-photo.Idag har jag pluggat, kollat på topmodel, projekt runway och läst. Najsigt kan man kalla det.
När jag vaknade idag åkte mina kompisar hem från skolan.

Det stannade precis två polisbilar utanför vårt hus. Här sitter jag i morgonrocken och nattlinne. Hoppas dom inte vill mig något.

Make a difference.

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.

Nu är det din tur att göra lite skillnad här i världen, du kan ju börja med att ägna en liten halvtimme till att se denna filmen. Så värt.


Malva, sminkare'N.


En bild där jag har så mycket smink som jag brukar ha, typ inget..

Stina Mattson om Snowdrops.:
Hejsan! 

Jag tycker att du har en bra blogg men jag skulle vilja läsa lite mer om smink och sånt...Lite hur man kan sminka sig till vardags och fest! Vad du använder för mascara och annat! Du kan kanske skriva ett inlägg om det? Eller spela in en video och visa hur man gör? Det skulle göra din blogg bättre! kram


Jag får väl säga tack först! Men annars förstår jag inte riktigt, min första reaktion var att någon måste skämta med mig. Jag använder ju typ inte smink alls! Ibland kan jag ha någon billig mascara och något gammalt täckstift jag hittat i skåpet, men jag klarar mig. Vill inte lägga pengar på det och jag klarar mig utan. Öh.. Jaa.
Hoppas det inte är någon som skämtar nu så jag skrivit allt i onödan;)En höna och en tupp.


Dom är ju fina. Förutom att dom är så äckliga. Och läskiga. Och bajsar överallt. Och bara kostar massa. (okej dom kostar egentligen inte massa..)
Men det är lite roligt när dom vill följa med mig till bussen varje morgon.

Snowdrops.


Okej, jag gick ut fast jag är sjuk, men jag mår faktiskt inte sååå dåligt. Jag smittar mest super mycket.
Jag blev nog bara lite friskare av att få lite frisk luft och sol. Prima.

Men nu har jag tappat bort fjärrkontrollen till TV:n, så nu är det inte så bra längre...

Tävling.


Jag är med och tävlar om ett presentkort på 200kr hos tvspelsweb.se,  här, på fotoeniquee.
Jag skulle vilja ha denna reflexskärmen om jag vann, för jag vill verkligen lära mig att fota porträtt bättre och en bra relekskärm skulle ju kunna bli en bra början. Det blir inte av att jag köper en annars, för det är så mycket annan fotoutrustning jag också behöver och jag har inte så mycket pengar...

Jag valde denna bilden för jag tycker att man kan se temat ljus i den med motljuset och allt.


Le chat. Majsan.


Vädret skriker hej kom och ta mig för det är så fint. Men näeee för jag är sjuk. 
Majsan är iaf snäll och Louise skickar lite fina sms med lovsånger till den underbara vilkarien dom har idag i skolan, så jag ska inte klaga.
Det är möjligt att jag kanske måste gå ut och kolla om snödropparna har kommit ändå... Fast jag vet inte om det är värt att ta av sig pyjamasen.


Ser målad ut på något sätt..Jag tackar nej till allt.


Detdär himla ögat har svidit hela dagen.

Jag kom till skolan imorses heeelt död. Men sista lektionen hade jag två timmar syslöjd så jag höll ut. Nu mår jag iaf bra, om man räknar bort att jag typ inte kan svälja för jag har så ont i halsen, att näsan rinner och att jag håller på att få ögoninflammation. Jag hoppas dock att ögat ska bli bättre, jag hatar att vara hemma från skolan! Inte minst att man har så sjukt tråkigt hemma en hel dag så missar amn så sjukt mycket att man typ dör när man kommer tillbaka för det är så mycket.

Smutsig för en dag?

Jag satt och fixade lite på mitt picasa som vanligt idag så mäkte jag någonting väldigt konstigt! Alltid när jag har tryckt på "Infraröd film" så har det bara blivit svart-vitt och jag har därför inte brytt mig så mycket. Men så skulle jag testa med denna bilden:
(Det är inte finaste bilden, jag vet, men jag ville bara visa er hur det blev..)

Då blev den såhär: 

Haha, underbart!! Hur konstigt!? Ifall man skulle vilja testa på hur det skulle sett ut om man gnuggade in ansiktet i lera eller så! Åhh, så underbart fult!


Nytt i brist på vår.

Det är ju inte vinter så jag kan inte ha en vinter design liksom. Men det är inte grönt ute än så det är tillräckligt vårigt heller så jag kan ta kort till en vårdesign heller. Därför har jag nu gjort en mellandesign! Liten uppdatering bara tills den riktiga våren kommer och jag kan ta lite grönare bilder.
Jag stör mig bara extremt mycket på att texten i menyn är centrerad. JAG VILL INTE HA DEN SÅ!! Men jag kan verkligen inte få den att flytta på sig! Jag har testat alla möjliga koder!


En annan bild från när jag tog headern.

Där har du något att bita i.

Fråga 1

Vad heter denna knopen?

1. Pålstek
X. Surrningsknop
2. Dubbelt halvslag


 

 

Fråga 2

Vilket av dessa regler står inte i scoutlagen?

1. En scout lär känna och vårdar naturen
X. En scout bör ha stövlar när han går på blöta stigar
2. En scout möter svårigheter med gott humörFråga 3

Vilken blomma får du inte plocka när du är ute och går?

1. Vallmo
X. Gullviva
2. Lila liljekonvalj

Fråga 4

Vilket djur är detta?

1. Lämmel
X. Marsvin
2. Järv


Fråga 5

Vilken ordning kommer evangelierna i bibeln?

1. Johannes, Lukas, Markus, Matteus
X. Johannes, Matteus, Markus, Lukas
2. Matteus, Markus, Lukas, JohannesFråga 6

Vilket träd kommer detta löv ifrån?

1. Bok
X. Lind
2. Björk
Fråga 7

Vad står LABC för?

1. Liten Annorlunda Björn Kompis
X. Läsk Apelsinjuice Blåbärsdricka Citronsaft
2. Läge Andning Blödning ChockHaha, Jag och Joanna skriver en tipspromenad till scouterna och spårningen. Mycket vackert ska ni veta.

En vacker tjej.Själv gillar jag den översta mest.

Jag och Louise var ute och fotade i torsdags. Det blev inte super många bra bilder, för först och främst tog vi inte så många bilder för vi inte hann, men sen var det första gången i mitt liv jag fotar porträtt typ och Louise gillar verkligen inte att stå framför kameran.

Men vad gör man inte för en fin facebook profilbild?