Malva Adrell -

Så ni vet.

Jag och Andreas har gjort slut. Det är så det är och det blir nog bra. Och jaa, det är ungefär det ni behöver veta, resten håller jag till mig själv. Tack och hej.

Och.

Hejsan svejsan, ville bara hälsa att jag verkligen inte haft någon tid att blogga eller fota men att mitt liv är fint och att vi inte har någon snö och vi verkar ju vara det enda stället i världen som är utan och jag blir lite ledsen och imorgon kanske jag hinner fota i ljuset och på måndag är jag ledig och det gör mig glad.

Ett Instagram collage.

Mina senaste (och första, hehe) bilder från Instagram. Ni hittar mig på malvaastrid, så det är bara att följa om du skulle vilja se mer vackra mobilbilder från mig. Hehe.

En vän Rebecca.

I know you think we are really really beautiful.
 
Tackohej, nu ska jag snart på orkester när lektionen är slut. Ha det fint.

Det är inte ofta jag har svartvit foton.

 
Jag måste spela lite trumpet känner jag. Och kanske läsa lite. Och kanske kanske göra lite idrott så jag slipper gör det någon annan dag. Eller så gör jag något annat kul. Ja jag får se.

En dag efter en helg.

Jag är ungefär så trött att jag kommer dö och ändå gick jag och l mig halv åtta igår kväll! Men men...
 
Vi ska läsa idag på Svenskan en stund, så det gör min dag lite bättre i alla fall. Annars får jag se vad som händer idag... Tror vi ska skriva lite krönika, skriva frågor till en intervju och lite sånt med. Och efter skolan funderar jag på att gå och lixa mina glasögon. 

Detta gjorde min kväll mycket finare.

En kass webcam bild. Fina Emilia.
 
Jag är så fruktansvärt glad över att jag har så fina vänner på min lilla skola!

Gud är god.

Två brusiga bilder på en bibel och värmeljus.
 

Hemma från Karlskoga.

 
Nu är jag äntligen hemma! Mobilen hade jag glömt hemma, kameran i bussen (orkade inte säga till busschauffören att hjälpa mig gå ut och hämta den) och datorn var ju hemma. Det var faktiskt inte så skönt som man kunnat tro, mest jobbit att jag inte kunde fota, lyssna på musik eller något... Men jag fotade tre bilder på vägen hem, hehe.
 
Helgen var faktiskt väldigt bra ändå! Var inte så taggad innan, men det var över förväntan!

Värmeljus.

 
Igår vart det sådär fullt upp hela dagen så jag hade inte tid att blogga. Och idag ska jag på hajk så det är mycket stor chans att jag inte uppdaterar mer för ens på måndag. Livet är fint annars!
 

Sök först Guds rike och hans rättfärdighet och ni skall få allt det andra också.

Jag vart lite kreativ. Så jag fotade lite bilder på mig själv och någr ljus.
 
Imorgon är det engelska läxförhör, men kunde det mesta innan så jag har inte pluggat öveer huvud taget. Så insåg jag nu att det kanske är dags och kolla på dom små sakerna som jag inte kunde. Hehe, bra där. Insåg även att detta kan vara första gången jag sätter av lite lite tid till att plugga in något sen jag började skolan. Vi har bara haft massa inlämningar och matteprov typ. 

Dagg.

Jag känner att mina bilder är väldigt lika för tilfället, men jag ska faktiskt fota när jag kommer hem idag var tanken!
 
Annars så redigerar vi film heeela tiden. Och det är liet småsegt, men det funkar.

Lite gräs som är lite visset.

 
Det är skolaa och det är roligt. Jag har nämligen fina vänner här i skolan också, så mitt liv är sådär bra, nivet.

Nytt datorfodral.

Inte nog med att det skyddar datorn är det supermysigt innuti så om man vänder det ut och in så blir det en suverän kudde! (Visst använder man ordet suverän allt för sällan?!)

Pinnar och prickar

Från och med den stunden jag satte min på tåget hem och tills nu har jag inte haft någon kontakt med omvärlden. (Sen satte mamma på TV:n och då kan jag inte läsa) Alltså, jag har saknat detta, bokvärlden. Det är som Harry Potter eller Twilight ännu en gång, fast den gången Hungerspelen. (Fast självklart kommer ingenting i närheten av min kära Harry) Så himla bra bok och jag blir helt glad i hjältat! (Och ledsen, arg, förvånad och allt sånt där annat man blir av böcker) Åh, mysmys!!
 
Lite pinnar och så blir vi alla på lite bättre humör.

En höstväxt.

Jag gillar konturerna av andra växter i bokehn i bakgrunden...
 
Nu sitter jag i skolan och har gjort det ett bra tag och vi börjar om 40 min. Men det gör inte så mycket faktiskt...

En tråkig och lugn dag.

 
Idag har jag slappat och gjort ingenting. Det enda jag gjort är att spela lite trumpet, fotat lite (glömde stativ så hela min idé blev körd), försökt att inte läsa, läst massor (jag får egentligen inte läsa ut boken för vi läser i skolan...) och ätit lite då och då. Det var riktigt skönt! Ibland måste man ju ta tid till dessa dagar med, även om dom suger något extremt för att det är så långtråkigt. Jaa, nästa helg är det hajk från fredag till söndag igen!

Gårdagen i svartvitt.

Vi började med att filma massa nere vid kärret. (Kärret ligger precis till höger om denna vägen) Det gick fint och vi var alla glada.
 
Sedan kom vi hem och filmade någon scen innan vi gav oss ut på en ridtur. Eller bara Joanna red och jag filma lite till och fota. Men fint var det i alla fall. (Notera att hon står upp och inte håller i tyglarna, yeah) (och jag vet att fokusen är fel, men bilden är fin ändå sådetså)
 
Sist men inte minst spelade vi monopol (á la Joanna och Malva) tills pengarna i banken tog slut och vi inte hade några fler hotell så vi fick ta andra spelpjäster och annat vi kunde hitta. Jag älskar monopol. Speciellt fri parkering när det ligger 150 000 där. (okej det gör nog bara det när vi spelar för vi ändrar reglerna så extremt.) Men det, mina vänner, är fint.

Joanna och Nordstern i allén.

Två fina typer precis innan två tjejer kom galopperandes förbi och en bil körde förbi så han blev helt galet orolig och stussig resten av ridturen!
 
Vi har haft det riktigt trevligt idag! Mestadels filmat på kärret och lite så, men även fotat och filmat lite och på en ridtur. Och självklart har vi ju spelat monopol också! För vad vore då en dag med Joanna utan monopol? 
 

Hej, här är det en bild och lite text.

Japp japp, här är det ett litet när med droppar på. 
 
Nu ska jag filma med Joanna hela dagen så får vi se vad som händer ikväll!

Fredag kväll.

Igår kväll var det först bönegrupp och jag kom på en liten stund att jag kunde ta kort, så jag tog ett myigt kort på Annie.
 
Sedan var det tonår direkt och vi körde bilkurragömma. Mitt lilla lag var inte superbra, men det var lite trevligt ändå. Sist men inte mins åt vi på Max, det var också trevligt faktiskt. Och även här kom jag på precis innan vi skulle åka hem att jag hade med kameran, så jag tog ett kort till. Mycket vackert måste jag säga!
 

Fem saker som är speciellt för mig.

En bild jag hitta på min facebook, från i våras.
 
Jag har inga bilder, så tänkte att jag ska göra något annat fantasifullt. Så jag tänkte berätta några saker som är speciellt för mig. 
 
 - Jag hatar hår. HATAR! Somliga skulle kalla det hårfobi, men det är ju okej på huvudet liksom. 
 - Jag har världens planeringsbehov och kan kolla busstider och sånt 20 gånger så jag inte sett fel och skriver som en galning i min lilla almanacka.
 - Jag är alltid för tidig överallt. Mestadels bra egenskap, men är ju lite segt att vänta. (Väljer alltid ett tidigare tåg till skolan, det får inte "passa precis")
 - När jag skrattar riktigt mycket låter jag som en åsna.
 - Jag är den klumpigaste människan någonsin och har redan gjort en buckla och massa repor på min dator. (Varför i hela friden har jag fått en iPhonne?!)
 
Jappjapp, det var det. Nu ska jag till tonår och lite så! Jag ska ta med mig kameran tänkte jag med, så det blir nog fint.

Rosa och orangea bär.

Jag tycker om färgerna.
 
Idag var det ljust när jag skulle ut till bussen (sovmorgon). Så jag fotade lite i glädjen! Nu har jag idrott och hoppas för mitt liv att jag hinner med mitt tåg så jag inte behöver vänta i två timmar på bussen sen. (älska busstabellen).

Blir man inte glad!

Kolla här så får ni se mer av denna fantastiska person.

När allt är på topp!

Jag är så glad!! Jag vet inte varför men jag älskar denna dagennnn!! Jag ha tillochmed fått åka buss med Louise så tillochmed bussen har varit rolig idag! JA! Det ska va gött och levvaaa! Och jag har så fina klasskompisar som gör mig så glad! Japp japp det är bra nu!

Flyga.

En till bild på Jenny. Lite flygande länsla sådär. Hehe.
 
Vi har produktionsdag i skolan, vi gör typ tidningar som ska hålla på med tills slutet av vårterminen. Det är roligt, men galet svårt. Tappar bort mig hela tiden! Man måste verkligen lära sig allt, det går liksom inte att testa sig fram...
 
Har så mycket mensverk att jag kommer dö innom en snar framtid, men annars är livet fint! Är på riktigt bra humör idag!
 

Blågrön.

Idag är det skola orkester och lärljungaskola. Det ska bli trervligt. Japp japp. 
 
Annars ska vi göra en tidning i skolan. Det är kul. Och jag är jättesugen på kaka. Det r både jobbigt och kul.
 
Här får ni en bild på en liten del av mitt huvud. Fint vaaaaaaaaaaa

Mobilskal.

ALLTSÅ DENNA SIDAN!! http://society6.com/cases?page=1 Bara gå in där, jag lovar, dom är inte lite underbara. Jag blir helt lyriskt och dom är så fina att jag dör. 

Hår.

Klicka här om ni något så underbart vackert, utan dess like.
En suddig bild på mitt hår. Jag råkar vara helt utan bilder nämligen.
 
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill kolla på Grey's men det finns ju iiingaaa avsnitt. Blööö. Jag vill inte kolla på något annat. 
 
Läsa hade jag kunnat göra med, men nej, för min bok ska vara utläst i slutet av november. SLUTET! Jahopp. Om jag inte börjar läsa i slowmotion kommer jag läsa ut den imorgon ungefär. Inte bra.
 
Någon kan komma hem till mig och spela chikago, då blir jag glad.

Särna 2011-2012.

Jag ursäktar den dåliga kvalitéen. Bilder från facebook.
 
Vi fick anmälningslapparna till särna och plötsligt var det bestämt att vi åker dit på nyår ändå. Det är värt.

Havregrynsgröt.

Igår skulle jag göra gröt till mig själv. Det skulle vara 2 dl vatten och 1 dl havregryn, men så råkade jag ta 2 dl havregryn, så jag var tvungen att ta 4 dl vatten med. Det blev galet mycket gröt!! Men gott var det i alla fall.

I en halsduk.

Idag har jag mest slappat och myst lite med min far. Det var faktiskt sjukt skönt. Läsa lite, smyga omkring i huset med raggsockor och morgonrock, fundera lite och bara vara. Det händer typ att jag har en sån här dag max en gång i månaden. Fast det känns typ som en gång om året.
 
Sedan har jag även fotat familjeporträtt till två utav mina finaste vänner, Louise och Annie. Det gick ganska bra, men det var inne så det var ganska svårt. Men det var ju roligt det med!

November.

Till månaden November i min och Joannas framtida almanacka. (Kan dock bli en annan av dessa bilderna, för här är ju Joannas hand lite konstig... hon slog tärningen)

Grattis pappa!

 
Eftersom jag är en så snäll dotter gav jag min pappa en fin mugg och massa godis som jag vet att han tycker om (+ en råtta för han har sagt att han tycker dom är fina).

Movie time.

Så såg det ut igår när jag och Joanna filmade. (För er som inte redan sett på instagram). Det gick ganska bra, det var lite glapp i ljudet, men det funkade ändå. Det enda jobbiga var ju att vi var tvugna att skådespela själva och det kanske vi inte är bäst på.. hehe.
 

En annorlunda redigering på en liknande bild.

Jag ser lite bekymrad och mosad ut... men Andreas är ju fin!
 
Annars är det helg, vilket betyder att det hände massa roliga saker! Imorgon ska jag filma med Joanna (Jag råkade dock få en trasig sladd så bajs på det... min lärare hade egentligen inte tid, så jag fick ta det jag fick) och sen ska jag på ungdomsmöte på kvällen, Expand. Och sen på söndag, då mina vänner händer det grejer! Då ska jag nog först till kyrkan om jag orkar och hinner och sedan ska jag fota ett litet familjeporträtt! Roligt!

En mys-hörna.

Ny telefon = instagraaaammm!! (Asså jag har ju haft det förut, men inte uppdaterat för min kamera sög) Så ni får gladeligen följa mig på malvaastrid!
 
Här sitter jag nu och äter tuc (gratis i brunnsparken, woho!) och kollar på tv. Mina Grey's avsnitt är slut. Sorgligt.

En fet uppdatering!

Jag har efter mycket om och men nu bytt upp mig från min lilla HTC till en iPhone 4s. Egentligen vill jag inte ha iPhone, för jag är så sjukt klumpig och det kommer väl gå i en vecka innan den ser likadan ut som den lilla...  men jag har ju Mac och då är android sjukt jobbigt, massa onödiga program och massa.
 

The truth.

Tumblr_lr8fh9umkp1qfw5q3o1_500_large
Jag har inga bilder så det blir att jag inte bloggar! Igår hade jag dessutom inte tid...
 
Torsdag = Gå upp kl.7 + buss + trumpetlektion + tåg + engelska + samhåll + klättring med idrotten (mycket roligare än jag trodde) + donken + tåg + dans + bil + komma hem kvart i 10 typ = jag är helt slut.
 
Idag ska jag låna filmkamera från skolan sen ska jag kolla lite på stan med mamma. (massor att bära!)
 
Asså jag tycker att min vattenstämpel är så himla pinsam, måste gör en ny eller skita i det hela! Jag ser hur alla sitter där och tänker "Haha, fotograf... hmm ja men vässt!".
 
 

Malva demonstrerar.

Därför får ni Jennys mördarblick.
 
Okej, nu tycker jag att det har gått lite till överdrift! Vilket datum är det idag? 7 november. NOVEMBER, inte december! Ändå är det jul ööööverallt. Det är ljus-granar påvägen till skolan, stora julkransar i taket på nordstan, jul i aaalla butiker, statusar om jul över hela facebook och resten av världen skriver bara om jul med. Jag är ledsen att säga det mina vänner, men det är en månad för tidigt! Visst det är mysigt och jag förstår (nästan) grejen med den juliga utebelysningen i gbg, men resten... näe. Jag menar det blir ju inget spreciellt om vi firar jul hela året! Julen är i slutet av december, så då börjar vi med advent, en väntan, i början av december, inte början av november!

Such a beauty!

Ungefär såhär ser bilderna jag fotar nu för tiden ut. Jag har inte orkat ge mig ut och sen kommer mörkret så snabbt! men funderar på lite naturfoto här någon dag (får dock se hur det går, brukar sluta med att ja går in efter fem min för jag inte vet vad jag ska fota och världen ser lika dan ut som alla andra dagar.)
 
Annars ska jag spela lite trumpet och sen ska jag sova. För sova är egentligen det enda jag gjort idag. Är så gaaalet trött!! Somnar så fort jag sätter mig på ett tåg eller en buss ungefär. (eller en bänk eller något annat uppfriskande ställe.)
 

Före eller efterbliven?

 
 JAG SAKNAR DETTA! JAG SAKNAR SOMMAR!
 
Livet rullar på och skolan går fint. Nu ska jag redigera lite film.
 

Art for fair sex.

(som vanligt dålig kvalité på bilden pga mobilen)
 
Jag valde att måla tre tjejer sälv med akvarell för att det skulle bli personligt och levande och för att jag skulle få med den kännslan jag ville med ansiktena. Om jag hade klippt ut människor hade jag inte kunnat göra tomma ansikten på samma sätt. Jag valde akvarell pennor för att det skulle bli ganska mycket detaljer (så att man ändå ser ungefär vilka personerna är), men jag ville inte ha vanliga färgpennor för det skulle inte bli för mycket detaljer och det var inte det jag ville ha fokus på. Sen ville jag ha flytet det blir med akvarell. Sedan använde jag mig även av collage för att jag ville att det skulle vara stor skillnad på bakgrunden och människorna. Dom skulle bara vara som dockor framför ingenting. Dom skulle inte stå på marken eller liknande.
 
Jag är faktiskt nöjd med bilden! Det blir nästan precis som jag ville. Jag tycker att man får den känslan jag ville ha, men blir lite nyfiken för att den är annorlunda. Jag tycker dock att den tredje blonda tjejen inte blev lika bra som dom andra, det blev lite kladdigt och färgerns smälte ihop lite på huvudet. Det var första gången jag ritade med akvarellpennor och jag är nöjd med det resultatet med.
 
Jag tänker att det är tre tjejer som vilka andra och man ser deras stil och sånt, men dom har inget ansikte så dom är ingen. Jag ville påverka genom att visa på att alla är någon och att det är fel att utnyttja folk så hemskt som genom trafficking. Hur man kan förstöra folk. Jag tänkte även på att bakgrunden är väldigt rörig och den glänser beroende på hur man rör pappret vilket symboliserar allting runt om. Det är så rörigt och det är så många som försvinner i mängden.
 
Jag tror att det är svårt att påverka folk genom konst, för att folk har så fullt upp och det är nog inte så många som kollar noga på det i vardagen och reflekterar. Men är det t.ex. på en utställning och folk är intresserade och öppna så tror jag verkligen det är möjligt. Speciellt genom detta området, för det är många som inte ens vet att et pågår trafficking i så stor utsträckning och kan nog få sig en tankeställare.

Rött.

Jag skulle komma på någon cool redigering till översta bilden, men så coolt vet jag inte om det blev...
Jag invigde vattenstämpeln i alla fall!

She lost the color.

 
Jag har redan idag hunnit med att åka buss i 50 min (trafikolycka), tåg i 45 min och kollat på en halv film. Gööött. Nu är det matte och mat, sen ska vi spela in vår film på medieproduktionen. Får se sen om jag hinner med orkestern... tror tyvärr inte det.

Vattenstämpel.

Jag har bestämt att jag ska böra med vattenstämel på mina foton, inte alls för att jag tycker det är roligt, snyggt eller proffsigt, utav för att det är motsatsen när någon annan tar mina foton. Jag lägger ändå ner sjukt många timmar på min fotografering.
 
Så nu när jag bestämt tänkte jag att det är lika bra att göra en bra och proffsig! Jag brukar verkligen inte kalla mig själv fotograf, för det är som att kalla sig snickare bara för att man bygt en låda. Nej man måste jobba som det i så fall! Men nu så lyckades jag inte få ihop någon snygg när jag skrev typ "© Malva Astrid", "© Malva Adrell", "Foto Malvaastrid" osv. så det blev "Fotograf Malvaastrid". 
 
Så till den viktiga frågan, vilken är snyggast utav dessa? Jag kan inte bestämma mig! (Jag gör det lite noggrannare om jag väljer någon av dom sen då.. haha, den övre är ju liiiiite slarvig)

Där står hon vid en väg som aldrig tar slut.

HON ÄR VERKLIGEN SNYGG MIN KOMPIS!! 
 
Nu ska jag spela lite trumpet, sen ska jag kolla på lite mer Grey's och sen ska jag äta och sen ska jag sova. Bara så ni vet. Och skolan var faktiskt trevlig idag, inte riktigt hela världen är emot mig!

Under ytan.

Jag vet verkligen inte vad jag tycker om denna bilden, men Jenny övertalade mig att lägga ut den... Louise är alltså modell!

En glad flicka.

Så göllig!
 
Well, nu sitter jag här i skolan igen. Jag har inte kunnat sova hela helgen så är rätt seg... men det är samtidigt skönt att vardagen är igång och man slipper tänka en massa.

Tur att jag har Majsan och Grey's.

För allting annat verkar vara emot mig och det enda jag vill göra nu är att åka på läger. Jag vill åka bort till något ställe där man inte behöver tänka på något annat och kan leva i sin egna bubbla och samla på sig fina minnen.

Första Jennybilderna.

Modell: Jenny Forsberg l Foto, redigering: Malva Adrell l Nikon D5100, Nikkor 50mm F/1.8
 
Nu har jag alltså fotat Jenny, jag är nöjd även om vissa saker kunde varit bättre. Men detta var sista fotograferingen denna veckan i alla fall (Nähe, det är ju inte söndag eller så?). Det har varit fruktansvärt roligt kan jag ju säga!

En bild som kunnat bli bra.

Så var det fel fokus.
Sånt är livet utan fjärrutlösare. 

Jenny Forsberg.

Idag kommer Jenny och ska fota med mig, det ska bli fruktansvärt roligt! Så kollade jag i mitt arkiv och såg att vi redan gjort detta en gång. Frågan är om det kanske kan bli lite seriösare denna gång...
 
Åh, gamla saknade tider!

Kan vara det fulaste.

Jag tycker om honom sädär galet mycket i alla fall. Fast det där med att fota tillsammans, det är vi inte så bra på...

Haha, ja jag sa att jag inte har någon inspiration.


Papegoja.

 
Idag har jag, Andreas och alla andra barn i Göteborg varit på universeum. Lite spännande sådär.

Konstnär'N.

 
Jag skulle förklara hur jag och Andreas skulle se ut. 

Louise.

 
Det gick verkligen inte bra igår. Detta var den bästa bilden, men jag är ändå inte helt nöjd med den... men så kan det ju gå.
 
På grund av detta har typ all min inspiration förvunnit... bara att börja leta igen!

Photoshoot i badkaret.


Dom viktigaste sakerna i mitt liv.

Nämnde jag att det blåste en del ute?
  • Jag skrev precis grattis till min klasskompis kl.23.59
  • Min syster åker tillbaka till Kiruna imorgon så jag kommer bli forever alone på kvällarna igen
  • När dom skulle säga cool på lärljungaskolan idag skrev dom "kol"
  • Louise har sagt att jag får göra vad jag vill men henne när vi ska fota imorgon, hehehhehe
  • Agnes (på bilden ovan)får köpa trisslotter om 34 dagar
  • Min filmgrupp i skolan har inte kommit på vad vår film ska handla om. Den ska va klar på tisdag.