Malva Adrell -

Love never fails.

 
Jag tror verkligen inte ni förstår hur sjukt bra detta är.

Sommar-höst.

Dessa bilderna gick jag ut i nattlinne och pyjamas och fotade bra för att ha något till bloggen, haha. Tur att jag bor på landet så inte allt för många ser. 
 
Annars händer det inte allt för mycket här hos mig! Igår var det 18 års kalas hos Joanna och i torsdags fotade jag i studion och var på scoutledar-samling. Problemet är att jag inte haft någon balans sen i tisdags ungefär (gammalt härligt problem som händer för mig då och då, fruktansvärt störande), vilket betyder att jag inte varit så alert direkt. Jag får så svårt att ens fokusera på något för allt är så suddigt. Men det är mycket bättre idag som tur är!
 
Idag ska jag försöka att dra mig ut på en springtur och sedan ikväll ska jag över till kyrkan. Jag kanske till och med kommer ihåg kameran som jag glömde igår.

Min lilla vän.

Så detta är vad jag gör känns det som! Sitter vi datorn. I skolan är ju det i princip det jag gör och sen när man kommer hem vill jag ju redigera bilder, fixa och fuxa. Nu har jag ju dessutom dessa programen osv. som jag lovat att fixa. Men det är ganska kul om man väl har en idé! Igår fick jag i alla fall en liten paus och åkte hem till Louise hela eftermiddagen och slappa lite med henne Julia och Annie, så gött ändå.
 
På bilden ser ni min nya hårddisk också, nu nör jag har två känns det äntligen säkert att ta bort lite grejer från datorn, så det ska bli extremt skönt! (är så rädd att något ska krascha, så har alltid allt på minst två ställen) Kanske kan gå lite snabbare då. 

Kusiner.

Så extremt söt.

Konfirmationsdag.

Ungefär såg min dag ut igår. Plus en massa fika! Först kyrka, sen mat och fika hos Annie innan vi drog hem till Sandra och fikade där med. Sedan sist men inte minst så skulle jag hem och äta, men jag råkade hamna hos Louise och Annie på fika yttligare en gång, haha.

Alla dessa bra människor!

Två finfina gruppbilder på mina fina vänner! Först ser vi helt enkelt ett gött gäng och på andra bilden är det hela bäshtenabrudarna! Fotade av Alexander och Linnéa om jag inte minns fel!
 
Det var alltså dagen för Annies konfirmation och allt har varit helt fantiskt bra! Det var verkligen en heldag och jag har en väldig massa bilder, så det får bli imorgon. Om jag hinner bland alla skolgrejer!

From the back.

Finaste Annie. En liten smygtitt på hennes konfabilder.
 
Idag har jag ingenting alls planerat! SÅ skönt! Eller jag ska kanske träffa mina vänner ikväll, vi får se lite! Men jag hoppas! Det var så länge sen! Och dessutom kommer Joanna hem från att ha varit i Moldavien i två veckor, så det ska bli så roligt att se hur allt varit!
 
Annars har jag en väldig massa graf uppgifter som jag sitte och fxar på. Lite hemifrån och lite från skolan! Lite program, folder, inbjudning och så! Jag ska bara försöka få lite mer inspiration!

På landet.

Julia och Frida, som ni redan sett! Jag är lite tveksm till ljuset och färgerna, men aja.

Julia.

Det är helt sjukt vad vacker den kvinnan är!! Jag är så glad över att jag har massa fin vänner att fota precis hur mycket jag vill! Ser så mycket fram emot att fota massa i skolan nu med!

Jenny.

Finaste Jenny igår i kvällsljuset. 
 
Det var väldigt mysigt att få träffa jenny igår! Vi gick i samma klass 7:an till 9:an, så jag måste säga att det fortfarande är lite tomt utan henne! Hon har samma bra humor som mig, vilket gör att vi kan ha så fruktansvärt roligt tillsammans! 
 
Nu kom jag precis hem från skolan och jag kan väl inte påstå att jag tyckte det var jättevärt. Jag var borta i 5,5h och gick i skolan 45min. Haha, det var inga bra tider när det gäller bussar om man säger så! Det verkar bli en väldigt lång vecka ändå, vi ska ha produktionsdagar och gå 9-16 varje dag! Hoppas att vi får något roligt att göra så att det går snabbt bara.

Elin och Gabriel.

Några bilder från vigseln jag fotade i helgen. Jag måste säga att jag är ändå nöjd eftersom det var min första vigsel! De var så extremt fina båda två och jag är väldigt glad att jag fick vara med och fota! Det var sjukt kul!

Höst.

En bild från i höstas på Jenny. 
 
Jenny kommer alltså hit idag så ska vi fota tillsammans. Det ska bli riktigt roligt! Hon fotar alltså själv med. Det kommer alltså säkert upp lite bilder på henne här senare eller imorgon eller så. Därför fick ni en bild som jag är rätt så säker på inte är lik de vi kommer fota idag, så blir det roligare liksom.

Mina fina vänner.

Okej jag kunde verkligen inte hålla mig undan från att visa dessa bilderna! Ser ni hur ortoligt vackra de är?!
 
När de båda såg på min blogg att jag inte skulle fota med Annie idag skickade de en massa på snapchat, facebook och meddelanden och frågade vad jag gjorde. Det slutade alltså med att vi fotade idag också! Vädret var mycket bättre och det var mycket roligare. Så himla bra är de!

Malva Astrid Adrell.

Helt sjukt roligt att se detta när man loggar in på blogg.se! Så välkomna alla nya besökare! Följ mig gärna på bloglovin om ni känner för det! 
 
Sen ville jag bara göra en sak säker, jag heter Malva Astrid Adrell, inte Malva Strid, haha. Astrid är mitt mellannamn, där av bloggnamnet. 

Regn.

 Här er ni hur sjukt mycket det regnade! Jag hade inget regnskydd till min kamera dessutom så det var en stund där då vi bara stod under våra paraplyn och väntade på att det skulle sluta. Vi klarade oss i alla fall ganska bra. Mina byxor var dyngsura, men kameran var torr.
 
Idag skulle jag ju som sagt fota Annie, men det blev lite ändrade planer, så vi tar det senare i veckan! Istället blir det superslapp dag såhär innan skolan börjar. På onsdag drar det igång! Dock har vi produktionsdagar tills måndag eller något sånt!

Julia och Frida.

Här är mina fett snygga vänner. 
 
Okej vi skulle ju fota idag, men det gick verkligen dåligt. Regnet öste ner och inga bilder blev riktigt maxade. Så även om jag var nöjd med någon tyckte Julia eller Frida att den var ful, haha.
 
Bilderna ovan är helt enkelt svartvita för att de vägrade låta mig ljusa upp bilderna mer (för man ser dom tydligare) och då blev de fula i färg, haha. 

Annie.

Några veckor gamla bilder på Annie. Den kvinnan är vacker må jag säga!
 
Jag kom just hem efter att ha fotat en vigsel, det var så väldigt roligt!! Jag var inte så taggad innan för jag trodde inte att det skulle gå alls bra, men jag blev positivt överraskad! Det är väldigt svårt eftersom det är så mycket olika vitbalanser, kallt solljus från fönsterna och varmt ljus från stearinljus och glödlampor. Men med lite redigering ska jag nog lösa det! Det var dessutom en helt okej ljus kyrka så jag behövde inte använda så mycket iso, det var skönt. Vi får se om och när ni får se bilderna, ska prata med brudparet först.
 
Nu taggar jag om för fotografering med Julia hela dagen imorgon, konfafotografering med Annie på måndag eftermiddag och sedan kommer Jenny och fotar på tisdag. Och fatta vad taggad jag är på att börja läsa foto 5h i veckan! (plus massa annan media!)

Så redigerar jag.

Det är ju väldigt svårt att säga hur jag alltid redigerar mina bilder, det beror ju helt på vad de är till och vad de är för bilder, men här kommer lite exempel.
 
Eftersom jag alltid fotar i raw redigerar jag alltid lite i camera raw, innan jag sparar bilderna i jpg. När det är många bilder som inte är så viktiga och jag inte har så mycket tid blir det bara raw redigering, som vid läger.
Bilderna ovan är nog redigerade först och främst med kontrast, men jag tror jag dragit ner högdagrarna lite grand på den övre med så att himlen inte blir helt vit.
 
Här ser vi det bästa med att fota just i raw, om det skulle va så att du fotat helt fel (när det gäller inställningar) så går det nästan alltid att rädda i raw. Man kan även redigera bort lite brusighet lättare i raw, vilket är skönt många gånger i mörker. 
 
Sen kommer ju de tillfällena då jag redigerar mycket mer, som här. Jag åkte tåg i tre timmar och hade två bilder jag tyckte om, då redigerde jag de lite mer i photoshop. På just dessa har jag lagt på kurvor selektiv färgändring mest. Lite som Linafoto gjort här. (fast inte samma i selektiv)
 
Jag är inte speciellt bra på photoshop och jag tror nog att det är mycket därför jag inte redigerar så mycket där som jag hade kunnat. Men det är väldigt roligt och jag ser verkligen fram emot att lära mig mer!

Nytt nagellack.

Så idag tog jag tag i mitt snåla liv och köpte fyra nagellacks grejer! Jag har inte tagit bort det som är utanför än, (som ni ser) för jag gör helst det när det torkat helt. Förhoppningsvis blir det ganska bra! Jag har redan förstört penkfingret och min långfingernagel är mycket kortare än de andra, men aja. Jag måste säga att kicks nagellack var oväntat bra, speciellt eftersom det är så billigt!

Sista utekvällen?

Igår satt vi ute uppe uppe hos farfar. Först vid lunchen och sedan vid middagen i solnedgången. Så väldigt mysigt! Lite kallt, men ändå värt det.
 
Jag kom precis hem annars, väldigt skönt det med. Jag ska packa upp, måla mina naglar och fixa lite inför bröllopet imorgon. Spännande, spännande!

Sista delen av Trampolin.

Obs, låt er inte luras av att jag håller i en gitarr, jag kan verkligen inte spela.
Obs nr2, ser ni hur otroligt bra vi hade det ute på våra madrasser!? Jag, Louise och Joanna låg och sov två timmar, ute, mitt på dagen och blev väckta av att Joel, som varit hemma ett tag, kom med Pizza. Sen spelade han gitarr för oss när vi typ sov igen. Sååå bra.
Obs nr3, jag är flötigaste kvinnan på jorden på bild 1 och 2, men det får man vara i slutet av ett läger.
 
Alltså sommarkvällar är ju det bästa som finns! Inte minst när det gäller foto! Det är så många gången drömljuset just när solen går ner. Kanske inte de vackraste bilderna här ovan, men det är ju trots allt ögonblocksbilder och inte allt planerat. Man kan ju inte be folk flytta på sig varje gång, haha.

Ta vara på rötterna.

Min farfar håller på massor med konster i trä. Han har någon sorts förkärlek till rötter speciellt, vilket betydde att när de skulle ta ner trädet här på trädgården var han tvungen att först gräva ut rötterna osv. Någon gång i framtiden blir nog detta något fint det med! 
 
Jag här färdig med mina diabilder nu! Äntligen!! När det gäller scanningen då, lite redigering och annat fix är kvar, men det är roligare. Imorgon ska jag alltså sitta med farfar och fixa lite mer. Vi får se hur det blir med bloggningen imorgon, det tog så extremt lång tid innan jag fick täckning idag! 

Trampolin del 2.

Så fantastiskt mysigt och bra och roligt och allt.
 
Kan hända att någon annan fotade konsertbilden (tredje nerifrån), för jag kan inte minnas att jag gjort det själv, haha! I så fall är det någon av mina kompsar. Sen har nog Annie fotat sista bilden om jag inte minns fel!
 
För tillället sitter jag uppe i ett hörn av farfars loft, för de var det enda stället jag lyckades på täckning till internet på. Livet rullar på här uppe i värmland annars, jag skannar in en väldig massa diabilder. Jag har faktiskt börjat se framemot skolan lite nu! Få se schemat, börja med foto, träffa alla osv. Speciellt vill jag se schemat, haha, har sånt behov av att planera!

En utav mina favorit blommor.

Den blir verkligen bara finare ju mer man kollar på den.
 
Nu åker jag snart bort till farfar igen för att scanna in diabilder i si sådär fem dagar till. Det ska faktiskt bli skönt att varva ner lite såhär sista veckan på lovet. På lördag är det bröllop!! Spännande!

Bäshtenabrudarna på Liseberg.

Helt galet bra!! Lite dåligt val av dag bara, då köerna var galet långa. Sen kanske man inte skulle varit uppe så länge dagen innan ett 9 dagar långt läger. Kan ju säga att vi var extremt trötta första dagen av lägret.
 
Största mysterien när de gäller dagen är hur Elin kan ha smitit undan från kameran så mycket och varför inte Frida var med. Det saknades något där.

Fototips i motljus.

Två bilder fotade precis efter varandra med exakt samma inställningar. Endast redigerade lite kontrast i camera raw.
 
Som ni ser är det ganska stor skillnad mellan de två övre bilderna. Den övre är mer drömmande och den undre är med mer kontrast och skärpa. Inget är egentligen finare än det andra, det beror bara på vilken bild man vill ta. Det enda jag gjort är att på andra bilden hålla handen framför solen. Jag har redan nu ett motljusskydd på mitt objektiv, men håller jag handen för solen, utgående från kameran, (detta fall vid höger överkant) blir det stor skillnad. Detta är mest när solen är låg.
 
Jag använder det ganska ofta för jag fotar väldigt mycket i motljus, så jag brukar testa båda. Man ser stor skillnad redan i linsen. T.ex. här hade jag handen för. Då blev det mycket tydligare liksom. Det går lite i perioder hur det blir.

Trampolin 2013.

 
Galet bra läger med hela 3700 pers! Sjukt roligt och sjukt mysigt. Vi var som sagt bara 4 st i min kår, men det var nästan bara bra.
 
Det var massa kökbygge, dagsaktiviteter, mysiga kvällar, lägerbål, andakter och bara massa fritid. 

Två Malvor.

Jag tillät mig själv ta en spegelbild, för jag orkade inget annat, haha. 
 
Nu är jag hemma! Det har varit ett superbra läger som vanligt och jag är så galet nöjd! Mer om det när jag redigerat bilderna! 
 
Idag har vi rivit ner köket och tälten och diskat. Efter att knappt ha sovit något på nio dagar var vi alla fyra helt döda och pratade knappt, haha. Jag lyckades i alla fall precis packa upp allt, duscha och sätta på en maskin tvätt innan jag däckade i soffan. Kvällen ska spenderas framför datorn med film. Imorgon ska jag ta sovmorgon. 
 
Klockan är redan 21, var tog dagen vägen?!

We're on top of the world.

 
Kom just hem från Liseberg med mina käraste. Det har varit otroligt kul och bra, öven om mesta tiden gick åt till att köa. Bäschtenabrudarna säger jag bara. Fler bilder kanske kommer, men nu tänkte jag sova. Klockan är snart 1 och jag ska upp 7 imorgon för att vara på läger i 9 dagar...
 
Vi hörs alltså om 9 dagar! Ha det superbra allihopa!