Malva Adrell -

Värme och kyla.

Jag tycker det är så coolt vad lite ändring i vitbalansen kan göra!
 
Idag är en bra dag. Det är lite saker som händer och ska bli gjort, men kan inte påstå att jag är speciellt stressad. Jag ska strax gå över till kyrkan och mysa med mina vänner, så kvällen ser riktigt bra ut!
 
Någonting som oroar mig däremot är att jag ska jobba första gången imorgon. Det hade varit lugnt, men nu är det så att jag ska plocka disk på en restaurang och jag har verkligen så ont i mina handleder så fort jag bara anstränger dom lite. Får lita på att det löser sig. Man vill ju inte gärna klaga! Dessutom ska jag fota lite inemellan, så det är skönt.

Upp.

En växt av något slag.
 
Helga dagen idag har jag suttit och hållit på med graf (grafisk design, för er icke media människor, ej matte graf som vissa tror) i skolan. Lite småsegt men bättre än vanliga lektioner alla gånger. Först hade jag alltså foto i 2,5 h och sen journalistik i 1h och en kvart. Resten av dagen ska jag fixa lite svenska och sen gå till scouterna. Jag och Joanna ska fixa lite tävlingar och liknande, plus julfika, mys.

I motljuset.

Om man på något sätt lyckas suga till sig en stund av solljus, eller ännu helre en solnedgång, så är det så fint just nu! Speciellt om det ligger lite frost i luften och allting bli någon blandning mellan varmt och kallt. Dock händer ju inte detta så ofta och istället får man genomlida regn och rusk.
 
Nu sitter jag i skolan och har ett tag tills vi börjar igen efter lunch. Jag ska dessutom vänta i två timmar efter skolan och sendan kolla på Catxhing fire med Louise och Sandra, så det är en del tid att fördriva. Tror jag ska pilla lite på ett müslipaket jag håller på med nu och sedan kanske gå runt lite på Nordstan. Vi får se, vi får se.

Porträtt av Sandra.

Sandra blev inte nöjd med sina skolfoton, så vi körde en liten snabbis i studion! Det går så snabbt och enkelt om man bara vill ha ett vanligt foto, så det är roligt. Så redigerade vi på tåget hem sen, smidigt.
 
Nu ska jag iväg och planera lite för scouterna på torsdag om allt går som det ska!

November hemskt.

Detta är vad man möter när man kommer hem från skolan nu för tiden. Dock bara om man har tur och slutar tidigt, annars är det helt svart ute. Så extremt segt. 
 
Just därför är helgerna värt så mycket! Det är verkligen enda gången man får se solen och dagsljus. Idag tog jag en skön springtur i soljuset och frosten, så fint! Jag ska bara göra lite engelska sen är jag redo för skolan imorgon. 

Prinsesskalas.

Igår hade jag och Annie kalas med våra älskade bäshstenabrudar! Det var prinsesstema och vi hade det hur bra som helst! Åt massa god mat, pratade myste, sjöng singstar allt vad vi kunde även om alla inte riktigt kan sjunga (typ jag, haha) och sen avslutade vi kvällen med att kolla på en bra tjejfilm.
 
Så här ovan ser ni lite bilder från hela dagen. Man skulle kunna säga att alla var svarta när jag la in de på datorn, men camera raw räddade det mesta. Lite skeva färger och så vidare, men det är inte så viktigt i detta fallet. Och den sista bilden är ju allt fel på, men var bara tvungen att ha med den ändå. Älskade vänner.

Närbild.

Jag skulle gå ut och fota min nya jacka idag. Det slutade såhär, haha. Jag kan nämligen inte för mitt liv hitta skruven till mitt stativ! Testade först att ställa kameran på ett bord ute, men jag ville ha stående bilder så gav upp. Körde på lite selfie stil istället, haha.

Awarenessevent.

Detta har jag fixat med idag i skolan! Vi är fyra stycken i min grupp som har temat kläder på vår temavecka om hållbar utveckling. Det är faktiskt väldigt roligt och jag är nöjd. Vi förbereder alltså för ett event vi ska ha imorgon på skolan. När allt är klart ska vi har gjort en pressrelease, gjort flyers, en affisch och fixat en presentation. Men lite mer avancerat ;) 
 
Jag antar att det finns ganska mycket att säga om affischen, men ni får tänka själva. Ni kan tänka lite på hur få vi är, vilket överflöd vi har, hur många barn som får jobba för att vi ska få ha det såhär och lite så. Analysera och tolka på vettja!

Behind the scenes.

Först har vi Annie när hon hoppar runt på sin krycka och sen Joanna och Nordstern. Haha, sååå svårt att fota i ett mörkt stall med en häst som slänger med huvudet och inte alls är intresserad.
 
Det är fullt upp i mitt lilla liv som vanligt. Idag börjar vi med en temavecka som ska va till fredag nu. Vi vet inte alls vad vi ska göra, bara att det ska handla om hållbar utveckling.

Mitt egna müslisnacks.

Jag håller på med en reklamannons för mitt egna müslisnacks i skolan. Så detta är lite work in progress, dock är jag inte extremt nöjd än så länge. Vi får se det blir i slutändan. 
 
Idag ska jag köpa byxor med Emilia efter skolan, det blir mysigt. Antagligen en del folk dockpå nordstan vid denna tiden dock... Vi slutar i alla fall vår fotolektion snart, så ska jag skriva lite på vår idrottinlämning sen medans Emilia har psykologi. Det blir nog bra!

Bland björkarna.

Den övre bilden är en av de två bilderna jag blev mest nöjd med från min och Annies fotografering igår.
 
Just denna tös har jag varit med hela dagen. Vi var i kyrkan i morses, jag och mina kompisar, sen följde jag och Sandra med Lousie och Annie hem och spelade lite och myste. Jag hade med mig trumpeten och så spelade Sandra och Louise piano, gitarr och sjöng. Kul! Så nu precis innan jag åkte hem kollade vi på Hunger Games, så bra film verkligen!

Annie Persson.

Denna tjejen alltså! Såå snygg!

Vatten.

En liten minisjö i skogen på andra sidan vägen.
 
Denna veckan har jag haft fullt upp verkligen! Kommit hem vid nio måndag och tisdag, vid åtta onsdag torsdag och idag är jag bara hemma i två timmar mellan fyra och sex, innan jag ska iväg igen. Där har vi alltså anledningen till att jag inte hunnit fota. Det är ju dessutom kolsvart när man väl är hemma.
 
Imorgon ska jag fota en skoluppgift i ett stall (väldigt mörkt) så jag har fått låna en extrern blixt av min klasskompis som också har Nikon. Det ska bli kul att se hur det går faktiskt! Och hoppas på att den funkar med min kamera med. Det första problemet är dock att jag verkligen inte kan hitta mina batterier, haha.

När det var grönt ute.

Jag har fortsatt rensa bilder lite idag och då hittat dessa fina bilder från när jag fotade Jenny! Så härliga färgeroch härlig person. Vi gick i samma klass under högstadiet, men nu träffas vi nästan aldrig. Måste säga att jag saknar henne en hel del! Vi har verkligen så sjukt roligt tillsammans. Ute är det där emot heeelt dött och tråkigt nu! Jag ska försöka fota lite porträtt i helgen i alla fall, har en skoluppgift jag måste fixa.

Julia i somras.

Jag hittade dessa två bilderna helt oredigerade när jag rensade min dator och måste säga att Julia är så sjukt vacker på dem. Jag skulle gissa att Julia inte gillade de själv, men alltså kolla bara på denna fantastiska kvinna! Helt sjukt vilken skönhet! Speciellt den vänstra bilden!
 
Kom hem kl.19.00 idag, även om jag slutade 11.30. Saken är den att jag och mina klasskompisar håller på att fixar inför vårt gymnasiearbete. Tanken är att vi i slutendan ska åka iväg på volontärsresa, men tänker inte gå ut med allt nu om det händer något eller så! Om ni vet något bra ställe att söka pengar är jag i alla fall öppen för förslag! Stependier, fonder, företag.. ja allt är bra!

Att härma en fotograf.

Två bilder från en skoluppgift jag nyss hade. Vi skulle härma en känd fotografs fotostil, så jag härmade en gubbe vid namn Lothar Wolleh.
 
Annars sitter jag nu hemma hos Sandra! Vi har lite måndagstradition här, så mysigt. 

Check!

Jag blir så extremt stressad så fort jag inte är i bra tid med allting och har koll. Därför händer det titt som tätt att jag skirver en massa listor, så att jag ska slippa komma ihåg allt i huvudet och ha full koll. När jag har allt uppskivet brukar det bli en dag, som idag, då jag är extremt effektiv och bockar av massor! Jag är verkligen sån person som måste ligga före i allt för att inte stressa sönder.
 
Idag har jag verkligen fått gjort massa mer än jag trodde, så det känns extremt skönt! Det är nu bara några få mappar kvar att rensa, massa bilder är beställda, jag har gjort müsli till en skoluppgift, jag har fotat, beställt en nya noter, mailat med en vilktig gubbe och spelat trumpet. Inte en stund i onödan!

Text.

Som ni ser har jag varit i farten med ritplattan igen. Jag gillar inte riktigt den nedersta, men tänkte att det kunde vara kul att se ändå. Lite kiruna och lite Malvablomma ser ni bakgrunden i alla fall.
 
Jag har redan vait ute och fotat med Joanna och fixat lite annat nödvändigt. Resten av dagen kommer nog inte bli super rolig då jag nog först och främst kommer sitta och rensa bilder. Jag har även lite sista fix med diabilderna från i somras som jag måste ta tag i. En sådär nödvändig dag helt enkelt.

Ritplatta.

Jag vet inte om ni missat det, men jag har en dold talang när det gäller att rita! Ibland ångrar jag verkligen att jag inte gick estet bild istället för media... 
 
Haha, nej skämt å sido! Jag har lånat en ritplatta av skolan bara för att det är roligt. Tanken är att det i slutändan ska bli en vattenstämpel och lite så, men än så länge leker jag bara och håller på att lära mig. Jag målade bilden på mamma i slutet där och jag måste säga att det går framåt! Haha, jag menar kolla på där det står min bloggadress, det är fruktansvärt svårt! Rita är verkligen inte min grej, även om jag önskat det! 

Instagram.

1.Fika med Sandra när jag väntade i två timmar på bussen och hon hade håltimma. 2.Hajk med våra scouter - uppe hela natten. 3.Fet kamera jag fick låna av skolan. 4.En fin måndagstradition. 5.Mysig skogsspringtur. 6.Annie och Sandra med massa gratisgodis på running lights. 
 
Några av mina senaste Instagrambilder, malvaastrid heter jag där med! 
 
Jag sitter i skolan nu och fixar. Det är bara en engelska lektion kvar innan jag slutar och så har jag trumpetlektion med. Helt okej ändå!

Kärlek, vänskap och relationer.

Den översta bildern var den jag kom fyra i fototävlingen med! Jag blev faktiskt förvånad över att de valde den bilden, det var nog den jag själv gillade minst. Annars är bilderna fotade där någon gång vid midsommar som ni kanske anar, haha. Man saknar allt sommaren, men jag ser fram emot jul och nyår med faktiskt!
 
Jag har nästan inga bilder nu, så det är lite segt! Det är verkligen helt svart ute nu och klockan är bara 17 liksom! Jag har i alla fall två fotouppgifter nu så det dyker nog upp lite mer på bloggen i helgen. Imorgon ska jag åka och bara med scout så då kan det bli lite tomt.

Relationer.

Joanna och Nordstern - Sandra och Julia          
 
När jag var med i fototävlingen skickade jag in lite olika bilder och jag fick inte publicera mina bidrag. Vilket betyder att jag nu har fem färdiga bilder! Jag vet dock inte om jag får publicera bidraget jag blev placerad med, jag ska kolla upp det!
 
Nu sitter jag i skolan och fixar med min hemsida i digitalt skapande. Det är roligt faktiskt, men det är mycket att lära sig! När denna lektionen är slut ska vi ha rugby på idrotten innan jag åker till dansen!

Två riktigt bra saker!

Massa fina priser jag fick i en fototävling - Extremt god varm choklad med grädde

Jag kom precis hem från Vårgårda och ett möte på fotoklubben, där jag hämtat ut priser från en fototävling jag kom fyra på! Det var riktigt fina priser! En stor och bra fotoryggsäck, fyra nya nummer av foto, en bok om hur man fotar fjärilar, en handkräm och en bukett blommor. Tävlingen var av bildernas stad i Vårgårda och det var ändå mer än 200 bidrag, så jag måste säga att jag är nöjd! Dock kan jag inte sluta att vara lite besviken över att jag kom just fyra, då de första tre priserna var systemkameror, haha. (Första pris var en Nikon D7100, jag säger bara det!) Egentligen var prisutdelningen i lördags, men jag var ju tyvärr inte hemma då.
 
Lite roligt att man ser en svans sticka upp bakom ryggsäcken på bilden, haha.

Några bäshstenabrudar på Kontakt'13.

Vi började resan hemma hos Sandra och fick där se första miraklet för resan. Fem tjejer plus packning gick alla ner i Sandras lilla blå golf! Sjukt taggade och med 1D på högsta volym bar det av mot Restenäs. Lite fel håll här och där, men ändå väldigt bra!
 
Första kvällen var det bara iordningfixande, mat och kvällsmöte. Mötet var verkligen sjukt bra redan första dagen så vi var extremt nöjda! Dessutom hade vi massa godis, så det gick ingen nöd på oss!
 
Lördagen var verkligen maxad. Jennie och Frida hängde lite med Jesus och helt plötsligt på eftermiddagen var det massor som spelade schack, extremt udda. 
 
Under lördagen var det två seminarium och en workshop. Jag lyckades gå på tre riktigt bra saker! En om att lämna sina rättigheter, en om ledarskap (men som jag fick ut massa annat bra ur) och till sist en talkshow om mission. Det var verkligen sjukt hur många ögonöppnare jag fick denna helgen. Vi blev matade med sjukt bra saker! Så många gånger tror jag tott att jag haft koll på livet och min tro, sen får jag gång på gång påminnelser om att Gud är så mycket större och att det finns så mycket mer jag inte vet! Så viktiga grejer som gör att man förstår mycket mer och gör att livet blir så mycket bättre och coolare!
 
På lördag eftermiddag/kväll ut genom ett fönster. Så fin dimma.
 
Under kvällarna var det grymt bra spex! 
 
En kille som varit med om galet mycket sjuka saker, som kom och prata på lördagens kvällsmöte.
 
En del av lovsångsbandet.
 
23.30 lördag kväll var det Kulturbaluns, haha. Man kan säga att det hela gick ut på att vi dansade massa olika danser från olika kulturer och länder. Restenäs är en del av YWAM som har baser på massa ställen i världen, så det bor folk från alla delar av världen där och jobbar, går lärljungaskolor osv. (jag har ingen superbra koll, kolla här om ni är intresserade) 
 
Det var i alla fall sjukt roligt att dansa och det var verkligen tillfällen jag knappt fick luft för jag skratta så mycket!
 
Alla danser och allt slutade med i cafét, sååå nice!!
 
Efter att ha ätit frukost, varit på ett grymt vittnesbördsmöte och fikat bar det av hemåt. Så efter lite om och men och ännu lite mer 1D var jag hemma i Bergstena. Galet trött men så galet taggad på livet och Gud!

Mot Kontakt 2013.

I fredags körde jag och mina vänner iväg mot kontakt, i Sandras lilla blå räsergolf.
 
Det har varit en helt fantastisk helg och jag är såå taggad på livet!! Helt sjukt vad Gud kan leverera! Mer om detta kommer i ett senare inlägg, även om jag gärna sprutat ur mig allt nu. Istället ska jag nu skriva ett viktigt mail, duscha, kolla på film, forträtta rensa bilder och sist men inte mins gå och lägga mig jättetidigt i hopp om att få ta igen några timmar sömn.

Efter regn kommer solsken.

Det var väldigt fint ljus när jag tog dessa bilderna, men jag vet inte om de blev så kul.
 
Det är helt sjukt vad död jag är nu! Har så fruktansvärt ont i magen och låg uppe tills minst halv fem igår utan att kunna sova. Det var så hemskt och jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Huvudet var liksom piggt med kroppen död. Och så bär det nu alldeles strax av på konferens, så lär inte få sova för ens nästa helg. Well well, det ska bli roligt i alla fall! Hoppas att jag får lite sömn i natt så jag kan piggna till.