Malva Adrell -

Mycket snö även i Bergstena.

Den senaste veckan har det varit mer snö i Göterborg än hemma, vilket jag typ aldrig varit med om innan! Nu har den i alla fall kommit i lite större mängd även hit ut på landet, så det är ju mysigt! Jag ska se om jag kan åka lite pulka någon dag eller kanske tolka, vi får se! Jag ser å andra sidan inte alls fram emot att springa på alla oskottade stigar nu! Kanske att det finns något bra med att jag är superförskyld, jag slipper springa!

Göteborg i snön.

Fina Göteborg och Emma i snön. Canon 60D, Canon 50mm f/1,4
 
Så idag gick jag upp hur tidigt som helst för att följa med mamma till jobbet och fota. Det gick bra och ni får se bilder om någon dag eller så. Det är en skoluppgift så jag vet inte riktigt när det ska vara klart! Jag är i alla fall i skolan nu och har en lekion. Lite onödigt sådär men vi har redovisning så det vara bara att bita ihop!

Porträtt inspiration.

Bilder och källor hittar ni på pintrest, i mitt portrait board. I hopp om att själv få lite inspiration.
 
Jag har verkligen inga roliga bilder nu och min blogg är så tråkig så jag tappar verkligen lusten att blogga. Vi har fotat en del i skolan, men det är inga bilder jag lägger upp här än. Annars rullar livet på, jag har fullt upp med i alla fall ett stort roligt projekt och håller på att bli sjuk så det är lite segt. Men det ska nog lösa sig. Det där lovet är i alla fall nödvändigt ska jag säga dig!

Lite snö och gräs och sådär.

Ja men jag hade en tråkig bild och ingenting att göra. Så jag redigerade. Kanske inte det vackraste jag sett.
 
Idag har varit lite kaos som väntat haha. Första två lektionerna var helt okej, men sen hade vi foto och vi skulle fota med modeller och stylister. Problemet var att det kom två modeller och stylister, så det blev lite stressigt haha. Men vi löste det ändå och jag tror vi fick bra bilder på båda! Sen var jag och fixade lite hos min gamla klasskompis som jag själv ska vara modell hos, de var trevligt, tror inte vi kom fram till så mycket, men ändå haha! Lite segare var dock att jag fick vänta i en och en halv timme på tåget. Åh jag förstår inte vad som hänt efter lovet, jag har verkligen fått vänta på tågen sååå mycket! Som tur är har jag ofta fått sällskap, fått gå tidigare eller något sånt. 
 
Nu ska jag spela lite trumpet och vänta på att mitt nagellack ska torka, vi hörs!

Pizzafredag.

Alltså åh jag är så glad att jag har mina bäshstenabrudar oavsett vad som händer runt om.
 
Jag måste säga att jag haft en bra helg trots allt! Det har hänt lite grejer som suger egentligen, men speciellt fredag och lördag kväll var riktigt bra så jag fokuserar på det! Nu ska jag rensa och redigera bilder, skicka iväg några och sen träna som sagt. Har världens huvudvärk så det är skönt att äntligen ha en slapp dag!

Skriva skriva skriva.

Foton från Emma, emmafoto.se
 
Idag har jag varit hemma hos Emma ungefär hela dagen hittills. Vi håller på med ett projekt och skulle söka stependier. Dock är det bara ett som passar in på oss, så vi har satsat på det! Hoppas verkligen de är öppna med nu, för vi har verkligen suttit och skrivit i minst fyra timmar!
 
Jag är hemma nu och ska vila upp mig innan det bär iväg ikväll igen. Som ni kanske märkt på mitt bloggande har jag inte haft en lugn stund på länge, utan verkligen åkt melan grejer hela tiden. Så imorgon blir det nog mest lite träning, sen ska jag redigera bilder och sånt nödvändigt. En dröm hade varit sovmorgon också, men vi får se hur det blir med det!

Solnedgången underifrån.

Ja det var allt lite fint ute när jag kom hem idag.
 
Annars har det varit en helt okej dag i skolan. På något sätt glömmer jag dock bort när jag sitter här i min morgonrock varje morgon att det är -67° och storm ute, så jag lyckas aldrig sätta på min varma kläder. Alltså ni skulle varit med mig när jag fick stå där vid en helt öppen åker och väntade på bussen. Eller förresten, ni skulle nog inte det för det var sååå kallt att döden inte kändes långt borta. Haha, okej jag överdriver, men imorgon ska jag minsann lasta på mig lager med kläder. 
 
Innan det ska jag dock ha tvättat, gjort matte, spelat trumpet och skrivit träningsdagbok. Wohooo.

Träningskompis.

Jag och Annie har bestämt oss för att träna tillsammans nu. Varje lördag, söndag eller både och ska vi springa och köra styrka. Vi körde ju förra veckan och idag och förhoppningsvis fortsätter det så! Det va så extremt roligt idag att styrkan blev dubbelt så jobbig för vi skrattade så mycket. Det blev faktskt 2 h idag, men det kändes som 45 min! Så kul ändå. Imorgon börjar jag dessutom med träningsdagbok, så nuuuuu köööör viii!! (tänk lite melodifestivalen där på det sista)
 
Förresten tänkte jag på mitt hår på bilderna, hur snabbt har inte min hårfärg ljusnat då? Jag skulle färga utväxten snart, men funderar faktiskt på att färga hela håret, så det blir samma färg igen. Probelmet är ju bara att det blir så dyrt då, vi får se. Jag pratade med mamma och hårfärg satt jättedåligt på henne med, se det är ju segt.

En tråkig söndag.

Från när vi red igår.
 
Så idag har jag inte mycket planerat. Klockan tre ska jag och Annie träna och resten av dagen ska jag spela trumpet, räkna matte, skriva engelska, duscha och kanske måla naglarna. Ja det låter inte så lockande, därför ligger jag istället i min säng och kollar på helt ointressanta grejer på internet. Vi får helt enkelt se när jag lyckas ta tag i mitt liv.

Mysig ridtur.

Frörst ser vi mig och Nordstern, fotat av Joanna och sen Joanna och Nordstern, fotat av mig.
 
Jag kom fram till att jag slutade rida för ett och ett halvt år sedan, om jag inte räknat fel. Det är helt galet egentligen, att jag verkligen älskade hästar och var i stallet minst två gånger i veckan, bara för att. Och nu red jag senast i höstas. Jag vet inte vad som hände egentligen! Men jag trivs bra med att få komma och rida finaste Nordstern lite då och då och bara få göra det roliga, haha. Men då och då saknar jag verkligen att ha riktiga, seriösa hoppträningar med en snabb liten ponny. Det är faktiskt sjukt kul att rida. Någonstans är jag ändå en hästtjej, även om de personerna jag lärt känna på senare tiden nästan inte fått märka det.

Lunch.

Alltså ser ni himlen på en tallrik? Bananpannkaka, hallon, kiwi, glass och honung. Mmmm. 
 
Jag hade faktiskt planer på att gå på bio idag, men det blir inte så. Först och främst är jag helt enkelt inte är så taggad och sen har planerat att så mycket med någon heller. Saken är den att jag har en biobiljett som går ut 22 jan, så jag borde ta vara på den liksom! Men vi får se, kan hända att jag kör lite spontant imorgon om någon vill gå med mig, haha.
 
Annars har jag faktiskt varit och ridit lite med Joanna förut. Det var sååå kallt, men jag måste säga att det finns få ställen man hellre vill tillbringa en fin vinterdag än på hästryggen. Vi får se om det dyker upp lite bilder sen!

Ingenting att göra.

Vi har nu fotolektion i 2,5h. Problemet är dock att jag och Emma har inte fått vår frisör till vårt kommande projekt och kan därför inte börja planera. Detta är lika med att vi hade 2,5h att nu fördriva. Vad gör man då på en mediaskola? Jo men varför inte ta en kamera och gå omkring i skolan och fota. Bara för att. Så ja, här är resultatet och det blev ju fantasktiskt bra, haha! Speciellt den på toan ;)
 
Ni hittar Emmas blogg här!

Jag är kristen.

Jag tror helt enkelt att Jesus dog på korset för att vi ska få leva. Jag tror på kärleken.
 
 
Att lämna allt och följa dig kan kosta mig mitt liv, men det ger mig mycket mera.
Vissa tror att lever du som en kristen lever du ett tråkigt liv, men jag tror det är motsatsen. Det är galet spännande att varje dag få lägga sitt liv i någon annans händer och lita på att han har större planer än mig. Han kommer använda mig där jag behövs, kommer leda mig genom varje jobbig sak och kommer ta mig till det som han vet gör mig lycklig. Det kan vara hur svårt som helst och gör livet fullt av utmaningar, men det är så värt det när jag vet att han kommer göra mitt liv så mycket bättre. Han har skapat mig och vet vart jag hör hemma.
Lyssna på denna och denna sååå bra.
 
Jesus ger mig mer än världen.
 
 
I need you more, more than yesturday, more than words can say.
Bön låter mig ha en relation med han som skapat världen. Hur sjukt är inte det? Jag får varje dag lägga alla mina problem i Jesus händer, jag får vara tacksam och jag får hjälp med precis varje liten grej. Inte nog med detta får jag verkligen svar på alla mina böner. Ibland tar det ett tag och ibland vet jag inte hur. Men jag vet att Gud har så mycket mer koll än mig, så han kommer alltid svara på bästa sätt. Även om han ibland kanske svarat "Nej Malva, det är inte bra för dig, jag har större saker planerat för dig." så har han i alla fall svarat. Och ibland har han ju faktiskt svarat med helande eller andra feta saker. Det är såååå coolt. Fattar ni eller?! Sen vill jag verkligen att ni ska veta att när Gud svarar mig brukar det inte vara Jesus som hoppar ner från himlen och pratar med mig. Nej han gör det som är enklast, använder andra människor, låter oss läsa bibeln eller något helt annat.
 
Det står i första mosboken att Gud skapade världen med helig ande (om man vill tolka det så) och sen står det i nya testamentet hur han gav den samma helige ande till oss, hur sjukt är inte det?! Vad är då en sjukdom? Vi har så mycket mer kraft.
 
 
 
Your love never fails, it never gives up it never runs out on me.
I slutändan tror jag ändå allt handlar om kärleken. Jesus dog verkligen på koset för att vi skulle få våra synder förlåtna och älskar oss så oändligt. Jag vet inte vart jag ska börja skriva om detta för det är så överväldigande. Jesus är kärleken själv och vi måste verkligen lära känna honom först för att sedan kunna älska oss själva och andra. 
Lyssna på denna och denna.
 
 
Jag tror på Gud, inte kyrkan.
Vi ska inte döma. Även om kyrkan många gånger gör det. Men gud dömmer och han dömer så rättvist. Gud har sån otrolig nåd att vi aldrig behöver oroa oss. Någonstans i galetiebrevet i bibeln står det; Vi är inte längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Vi är alla ett i Jesus Kristus. Vi måste verklgien börja leva efter det. 
Lyssna på denna och denna.
 
Jag tror inte ni förstår hur stort detta är för mig. Jag lever verkligen för Jesus, vill inget annat. Det är helt sjukt vad han gjort för mig och jag bara fortsätter förvånas över hans storhet. I min vardag blir människor helade utifrån och in. Så fort jag har något jobbigt kan jag få be och bara lägga det i Jesus händer så behöver jag inte längre oroa mig. Jag hade verkligen inte varit den jag är idag utan gud och jag är så evigt tacksam. Min högsta önskan är att resten av världen också ska få möta denna kärleken. Gud är så god. Jag älskar dig Gud. Kristendom är så långt ifrån regler och förtryck som många tror det är. Det är ren frihet.
 
Du behver inte tro. Alla tror olika, såhär tror jag. Jag vet inte allt och det ska jag inte göra för jag är inte Gud. Men känn dig fri att fråga om något om du är intresserad eller om du bara tycker jag är helt sjuk i huvudet, hehe. Kanske har du nu fått lite mer förstående för vem jag är i alla fall.

Hemsida.

Det här har jag suttit med i några timmar idag i skolan. Vi har digitalt skapande och håller på med hemsidor. Ja alltså det är verkligen krångligt och man behöver hjälp med varje litet steg. Därför har vi hållit på med samma hemsidor sen vi började, långsamt men säkert. Eller kanske inte ens säkert. Mest långsamt.
 
Resten av dagen ska jag spela lite trumpet och läsa. Jag läser cirkeln nu och den är riktigt bra faktiskt! Kan jag rekomendera verkligen. 

Plastpåse.

Såhär körde jag på att utrusta min kamera när jag fotade Lousie i regn senast. Då hade jag ju parapy också. Funkade fint faktiskt!

Så grymma kan söndagar vara.

Idag har varit en sjukt bra dag! (Igen, mitt liv är ju sjukt grymt egentligen?!) Vi startade då dagen med särnagudstjänst som vi ungdomar höll i. Vi hade helt enkelt allt från mötesledning, predikan, lovsång och förbön själva. Allt blev extremt bra och jag tror både vi och de vuxna var glada efteråt! Många blev berörda verkligen och det blev så bra som jag hade hoppats!
 
Inte nog med detta stannade vi unga typer kvar i kyrkan och åt hamburgare och snacka. Så värt! Jag tror vi lämnade vid fyra (kom dit vid kvar över nio!!) efter att ha sjungt och myst lite extra. Vi fick dock lite ångest där när vi skulle skiljas åt så det slutade med att jag, Lousie och Annie åkte hem till Sandra efteråt med. För att maxa liksom. Så nu har jag skrattat så min mage krampar och ser redan massor fram emot imorgon då jag får se dom en stund också.
 
Jag är verkligen såå tacksam för församlingen en dag som idag! Hur grymt är det inte att ha som en extra stor familj i kyrkan? Så mycket uppmuntram och gemenskap!

Förnying.

Ni som hängt här på min blogg ett tag vet att jag har en fotovägg i mitt lilla rum och idag så uppdaterade jag den ännu en gång. Det är så roligt att se hur jag blir bättre på att fota och hur olika motiv jag har! Denna gången är det väldigt mycket mer färgglatt med massa männsikor. Specillet mycket gruppbilder, man ser att jag varit mycket med mina bärshtstenabruds! Någon dag ska jag ta tag i mitt liv och sätta in alla andra hundratals bilder jag har liggande här och sätta in i album med. Men det är någon annan dag.
 
Annars har jag faktiskt sprungit och kört styrka med Annie idag, riktigt kul! Vi får se om vi lyckas köra på detta ofta, för det är så mycket roligare än att träna själv. Inte nog med detta har jag faktiskt städat nästan hela huset, duschat och fixat massa på mitt rum. Vi får se om jag lyckas fixa det sista till gudstjänsten imorgon nu och sen kanske kanske plugga lite, eller läsa. Vi får se!

Så blev allting så bra ändå.

Jag bytte bilderna på min bakgrund förut idag när jag väntade på tåget. Därför har jag nu världens mysigaste bildspel som bakgrund och jag blev sååå glad! Alltså jag kan sitta och njuta av det jättelänge så fint.
 
Jag skrev ett inlägg igår men glömde publicera, så här får ni nu istället se lite hur allting ändrades från förra inlägget när jag trodde jag skulle få vänta i två timmar själv och var super deprimerad till att nu vara extremt bra. 
 
1. Vi hade matte sista lektionen i onsdags med vår nya lärare jag aldrig träffat. Grejen var den att han lät mig gå 25 min tidigare så jag skulle hinna med mitt tåg och jag kom alltså hem två timmar tidigare än väntat. Åh han är nu mera på min favoritlista även om jag bara träffat honom en gång!
 
2. På foton nu ska vi göra ett samarbete med frisör på kitas (de fixar modeller och vi fotar typ) och vi var alla så sura över att vår lärare tyckte att vi skulle blanda och vara med någon vi inte kände (vi är från två klasser på fotolektionerna så vi känner fortfarande inte varandra haha) på just detta projektet. Men så ändrade vår lärare sig så nu får jag vara i en superbra liten nästan helt egenvald grupp och jag ser verkligen frame emot hela grejen!
 
3. Igår skulle jag ha en tråkig planeringsdag först planera mötet på söndag och sen till scouterna. Det var verkligen segt och jag var så sur, men så träffade jag istället fem av mina fina vänner så fikade vi jättespontant för alla var i Alingsås och så kunde jag och Julia bli lite taggade och planera bästa mötet någonsin till söndag. Och så eftersom jag var så glad blev scoutplaneringen ganska mysig också.
 
4. Idag hade vii ingen engelska men jag hade fortfarande trumpetlektion i vårgårda kl.15 så efter att bara ha haft en lektion skulle jag få vänta tre timmar själv och kanske till och med få äta själv. Som ni förstår var jag otaggad. Detta precis som allt annat blev det ändring på och jag fick först äta med min klasskompis och prata ikapp lite och sedan fick jag fika med en annan bra människa, verkligen mysigt! Alltså det blev ju jättebra. Så lärde jag mig massor på trumpetlektionen sen, så roligt!
 
Jag är bara så fruktansvärt glad och tacksam! Rom 8:31 kände jag då.

Vinter.

Finaste Jennie - Nikon D5100, Nikkor 50mm f/1.8

Jag blir nästan ledsen när jag ser dessa bilderna. Inte för att det är fult, utan tvärt om för att vi inte kan få ha det så fint här hemma också! Det fortsätter att regna här hela dagarna och man blir så deprimerad. Ännu mer när skolan har börjat och vi har så dåligt schema. Usch usch. Nej men jag ska försöka rycka upp mig och få lite saker gjort i alla fall.

Paraply.

Canon 7D, Canon 70-200 f/2.8 IS 
 
Nu har jag äntligen fått använda min braiga utrustning! Det är väl inga extremt bra bilder, men jag gillar dom ändå! Hade inte tackat nej till det objektivet om man säger så. Som sagt ösregnade det så jag satt på marken med ett stort paraply och plaspåse med hål för linsen och sen ett stortmotljusskydd för kameran. Dock är det är lite störande när motivet blir lite disigt på grund av allt regn. Alltså som ett grått lager av regndroppar om ni förstår.
 
Nu ska jag sitta och gråta över att skolan börjar imorgon och att de har ändrar mitt schema så fruktansvärt dåligt. (Jag ska inte ens ta upp det här på bloggen egentligen för det är så deprimerande och jag kan prata i en evighet om det, men jag säger bara att jag kommer vara hemma 19 på onsdagar i fortsättningen. 19!!!!!!!!)

Frost.

Kameran tog fel fokus när jag skulle testa ljuset till Jennie. Det blev ändå lite mysiga bilder. Allt med frost och snö gör mig så glad just nu, även om jag i vanliga fall brukar hata det. Saken är ju den att imorgon ska jag lämna tillbaka alla bra kameragrejer till skolan och jag har ju knappt andvänt det! Den enda gången det inte var helt svart ute/ ösregna/ blåste så mycket att mina modeller ej kan stå upp, var när jag var upp i Särna och där hade jag ju bara min egna kamera med ändå. Så typiskt. 
 
Tanken var att jag och Lousie skulle fota idag, men vädret är ju självklart emot oss, så vi får se hur det går. Jag har lite idéer äntligen så hoppas att det kan vara lite uppehåll i alla fall.

Jennie i vintern.

Som ni kanske förstod i förra inlägget var jag och fina Jennie som ni ser här ute och fotade en dag på Särna. Hon hade skadat knät och kunde inte åka och jag har ju mina handleder så jag var hemma hela veckan. Vi hade verkligen en supermysig dag med film och massa sånt. Sen på eftermiddagen kom ju de andra hem från backen då. 
 
Det var verkligen kul att få fota. Jag har ju som sagt förlorat all inspiration, men vädret var så bra och det blev massor supermysiga bilder! Jag börjar faktiskt bli mer och mer taggad nu.
 
Ikväll bär det först av på konsert i kyrkan sen ska vi hela gänget hem till Annie och Lousie. Ser verkligen fram emot det. Kan inte få nog av de underbara människorna!

Särnalägret 2013 - 2014.

Jag fotade i princip bara en dag och en kväll, men här ser ni i alla fall ett litet hop-plock från bästa lägret i världshistorien! Så bra verkligen!! Rekomenderas starkt om något. Det kommer lite mer bilder på Jennie med!

2014.

Nu är jag hemma från ett sådär sjukt bra läger igen. Helt klart bästa sättet att avsluta 2013 på och starta 2014 på. Jag är helt sjukt tacksam att jag kunde åka, för mina vänner och för Gud. 
 
Jag sovit i 13 timmar och ätit massa frukost. Resten av dagen ska jag städa, packa upp, tvätta, sova, redigera bilder, beställa bilder och spela trumpet. Inte superkul, men man behöver sånt efter att ha gjort saker hela tiden i en vecka med 300 pers omring en.