Malva Adrell -

En vinterpromenad.

Några bilder som jag tog för någon vecka sedan. Photoshop har kraschat si sådär fem gånger när jag försökt redigera dem (fullformat på en redan seg dator = inte bra) så det har tagit ett tag för mig att få upp dem här, tröttnade lite haha.
 
Jag har fått körkort!! Är så fantastiskt glad och lättad och sååå taggad på att vara ensam hemma i helgen! Man skulle ju kunna säga att det är vad jag sysslat med de senaste veckorna. Har dragit ut ganska mycket på det hela, men nu klarade jag det på första försöket vilket var värt! Äntligen äntligen kan jag ta mig bort ifrån landet när jag vill! Frihet!!
 
Nu ska jag plugga färdigt allting om jag hinner, så ska jag bara slappa haha. Man stressar så mycket för körkortet så har liksom aldrig slappnat av riktigt på länge. Har bara lite svenska och engelska som ska bli klart i skolan, men har även en del planer för kvällarna resten av veckan, så vi får se när jag får ta det lugnt haha!

Adrelli Molva.

iPhone 5s
 
1. Någon stavade mitt namn så fel så jag vet inte vad. 2. Fin sko som jag inte köpte. 3.Kladdkaka som Frida kom med. 4. Affisch. 5. Sesam var så sur på mig för jag störde henne. 6. Annie och Frida en mysig kväll. 7. Utskrifter 8. Utställningsplanering. 9. En filminspelning av hög kvallité. 10. En säng som numera har massa chokladmärken överallt. 11. Utställningsplanering. 12. Akvarellmålning. 13. Tjejkväll.
 
 
Idag är jag inte i skolan alls. Började dagen med körlektion och nu ska jag ta en prommenad i snön innan det bär av till jobbet igen. Känns som att allt jag gör nu för tiden är att jobba, men lite kul är det ju allt. 

Akvarell.

Lite rörigt och så, men det blir bara mysigare.
 
Som vanligt slutade det med en upptagen helg ändå. Fick jobba extra och sedan var det tjejkväll, träning och teoriplugg som också skulle hinnas med. 
 
Tror inte jag sagt det, men jag hade tyckt det varit hur kul som helst att jobba med grafisk design och sånt i framtiden, men är lite förtvivlad över att jag saknar förmågan att måla. Så för att försöka råda bot på det finns det ju inte mycket att göra än att öva. Det behöver ju egnetligen inte vara så perfekt, man ska mest lägga tid på det. Tänkte fixa en portfolio-sida och vill ha en snygg logo, så det är det nuvarande projektet, så får vi se om jag kan måla något riktigt med.

Att inget ha är inte fattigdom.

 
Snart är alltså detta projektet slut. Det ska bli så galet roligt att ha min första riktiga utställning och att det är något som jag faktiskt är väldigt nöjd med och brinner för. Det faktum att hela Ghanaprojektet snart är helt över är ju också så konstigt att jag vet inte vad. 2 år sedan vi började med allt och 2 månader sedan vi kom hem från Ghana. 
 
Som ni förstår på min blogg är detta typ vad som händer i mitt liv nu. Kollar på lokaler, skriver ut bilder, är på intervju, möte osv. Har stannat kvar i skolan till stängning två dar denna veckan och de dagarna då jag faktiskt inte gjorde det har jag antingen jobbat, varit på möte eller kollat på utställninglokal på eftermiddagen. Det är mycket kvar med utskrifter, ramar, brochyrer och sånt. Dessutom har vi två till utställningar då en är i Göteborg i början av februari med resten av klassen och en är på muséet i Alingsås under hela april. 
 
Denna veckan har jag alltså kommit hem 23 på måndagen, 19 på tisdag, 19 på onsdag och 20.30 på torsdag. Så ikväll väntar mys med Annie och Frida och sedan i helgen har jag inte allt för många planer. Lördag är det tjejkväll på kvällen och söndag jobb några timmar mitt på dagen. Ska försöka få tillbaka lite energi nu innan nästa vecka. 

Får.

Ser de inte lite mysiga ut då?
 
Nu sitter jag här i skolan igen och väntar på att lektionen ska börja. Lite trött efter allt igår, men det är lugnt. Jag och Emma håller på att fixa massor inför utställningen nu och jag är väldigt taggad! Igår när jag jobbade träffade jag dessutom två snubbar från Afrika, så vi pratade massor och det är då man inser hur mycket man verkligen lärt sig under resan. Det är så roligt att den kulturen faktiskt finns här i kalla Sverige med. 

Fyra snabba.

Några bilder från när jag gick runt och frös i vårt kalla hus efter strömavbrottet.
 
Idag är en upptagen dag. Intervju på Alingsåstidningen, koll på utställningslokal, körlektion, skola, utställningsfix och sist men inte minst jobb på donken i 5h. Är alltså borta från kl.7-22. Än så länge har allt rullat på och varit roligt, nu sitter jag på tåget till jobbet så får vi hoppas att jag bara orkar hela kvällen. 

Min dag.

Efter att ha varit i kyrkan på särnagudstjänst satte jag mig hemma och fixade och beställde bilder. Har tagit ett antal timmar att ladda upp, men nu så. Jag använder mig av fujidirekt.se om någon är intresserad!
 
Så var det dags att ta ner alla julsaker, även om det faktiskt kom en andra snö idag!
 
Sesam har legat framför elden hela dagen och jag förstår henne. Det har ju varit storm så vi hade ingen el på hela natten, det var 14° när jag vaknade imorses!! Nu är i alla fall vämen, vattnet och ljuset tillbaka med internet!
 
Jag och Annie tog en prommenad i snörusket så här kommer en taskigt redigerad bildserie på vad vi mötte på vägen. Först lite får här ovan.
 
Några hästar.
 
Fin utsikt. 
 
Och så lite träd över vägen, efter stormen och allt. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på film och mysa i underställ med flötigt hår. Försöker glömma att jag måste till skolan och ska jobba imorgon. 

Bäshstenabrudarna.

Iphone 5s
 
Såhär tillbringade jag alltså min gårkväll. Åh blir så glad bara jag tänker på att jag har så fantastiskt bra vänner. Det är verkligen så bra på alla sätt att ha så många bästavänner. Jag kan när som helt vända mig till vem som helst och den kommer förstå och lyssna. Dessutom går det lika bra att vara allihop och bara ligga på varandra i en hög och prata i timmar. Så värt. Det är så skönt att bara vara med personer man verkligen känner bra, all prestationsångest och allt jobbigt bara försvinner och man kan bara vara liksom. 

Frost och visset gräs.

Nikon D800 + 50mm f/1,4
 
Och där var det fredag! Det är alltid lika kon konstigt t bara gå i skolan två dagar på en vecka, men oh så skönt. Igår var jag bara i skolan på en fotolektion på förmiddagen och idag var det tre ganska lugna lektioner med. Jag har inte allt för mycket planer för helgen mer än jobb i tre timmar på lördag kväll, så det är bra. Kommer ganska säkert hitta på mer, men det är skönt att inte ha för mycket måsten. 
 
Ikväll ska jag till Louise och bara mysa med mina vänner. Perfekt sätt att tillbringa sin fredag helt enkelt.

Sofia.

Nikon D800 + 50mm f/1,4
 
Finaste Sofia en dag i december. 

Planer och mål för 2015.

- Ta körkort
- Ha Ghanautställning x2
- Ha slutprojektsutställning
- Göra ett snyggt portfolio digitalt & analogt
- Få bra trumpetkondition
- Gå balen
- Ta studenten
- Köpa ritplatta och bygga grafiskt portfolio
- Skriva ut alla bilder och göra album
- Starta eget som fotograf
- Ta vara på sista tiden med vännerna innan alla splittras i höst
- Sova under bar himmel
- Springa milen
- Hitta något kul att göra i höst
- Lära mig illustrator
- Blogga regelbundet
- Prioritera rätt och göra saker som får mig att må bra
- Skriva snyggt cv och söka jobb
- Läsa massa böcker
- Be och tacka Gud hela tiden.

 

Några bilder på fina Linnéa i Särna. (och så Sandra där med såklart!)
 

Eftersom jag älskar listor gör jag som alla andra bloggare och skriver vad jag har för planer/mål med 2015. Är så galet taggad på ett nytt år. Allting är verkligen spännande, kul och så sjukt läskigt. Studenten säger jag bara. 

Imorgon börjar skolan och jag har inte allt för mycket ångest. Det är ju inte långt kvaaaar!! Har jobbat och redigerat bilder ständigt detta lovet och det känns som det är lite mitt liv just nu. Måste verkligen fixa nytt ramminne till min dator för allting går lite väl långsamt dock. 


Året var 2014.

- Bättre sent än aldrig kommer här en årsresumé -
 
Januari. 
Startade som vanligt året med en maxad nyår med finaste vännerna uppe i Särna. Sedan rullade det på för det mesta, jag gick i skolan, det regnade mycket och snöade lite, jag fotade Louise med paraply och Mamma när hon jobbade och sist men inte minst hade vi ett samarbete med Kitas gymnasium och fotade modell i studio. Kul, men vanlig måndad.
 
Februari. 
Vardagen rullade på med ett skönt lov. Gjorde ett stort fotojobb för uddevalla kommun och redigerade bilder från dess ett långt tag. Åkte till Renstenäs med mina vänner, var hårmodell åt Neda, fotade mig själv, mina vänner och Julia. Sist men inte minst startade jag och Emma Emma & Malva Fotografi, som har genomgått lite förändring men fortfarande är igång!
 
Mars. 
När jag tittar tillbaka på månaden mars ser jag mest en månad av vardag. Jag hade mycket att göra för det mesta, men det var mycket kul grejer. Umgicks med mina vänner, var i skolan, fotade, redigerade, myste och njöt i slutet av första vårdagarna. De första blommorna ploppade upp och det är alltid så fint och glädjefullt.
 
April.
Fin månad med lite spontanfotograferingar och lite planerade. Minns inte om hela våren verkligen var såhär fin eller om jag bara lyckats hålla allt annat borta från bloggen? Jag och Emma drog till Stockholm över en dag, jag och pappa häslade på farmor, jag myste massa med mina vänner och min familj och livet var allmänt bra. 
 
Maj.
Jag hade en så mysig maj. Det var en hel del fotograferingar med EM fotografi och till mitt slutprojekt (jag tror jag fortfarande inte visat resutatet ifrån det?!). Sedan hängde jag och Julia i Göteborg en kväll, det var dansuppvisning och vi myste massa på tonår. Maj är alltid väldigt upptaget, men alltid väldigt kul! Dock var det även lite dystra miner då Joanna tyvärr fick sälja Nordstern, hennes fina, älskade ponny som även jag tyckte om så mycket.
 
Juni.
En extremt stressig början med flummigt inställda lektioner, studenter hit och dit, massa redigering, plugg in i det sista och sedan jobb in i sommarlovet. Så sedan gick jag in på ett sådär bra sommarlov. Sommarlovet ledde ganska snart till ännu mer jobb som var så galet roligt. Jobbade på ett asylboende och hängde helt enkelt med killar i min egna ålder i två veckor som bara var lite sämre på svenska, sjukt underskattat. Sommarlovet var fint. Det var varmt, jag var på lite kalas, åt jordgubbar och var med Joanna precis som jag brukar under sommaren. (Vill även bara nämna att tjejerna på bilderna är två av mina bästa vänner, alltså fattar ni vad vackra vänner jag har?!)
 
Juli.
Har alltså bara bloggat med bilder från hönö under hela juli, väldigt tråkigt för har en del mysiga bilder jag alltså inte publicerat. Hönö var i vilket fall så galet bra som vanligt, husvagnshäng, strandhäng och kompishäng ungefär. Lärde känna lite nytt folk och bara njöt av livet kan man säga. Annars vart det lite kalas, foto, och mys hemma med vännerna. Somrigt och bra. På slutet började jag dessutom jobba på donken mer och kände mig äntligen lite mer bekväm där. Var ensam hemma en massor och det var faktiskt extremt mysigt i sommaren.
 
Augusti.
Sista sommarmånaden med ännu lite sista häng, en maxad heldag med hela gänget, utflykt med mamma och pappa och lite så. Skolan började, jag fotade Annie och efter ett tag kom gamla rutiner tillbaka, inte mycket nytt egentligen mer än att man nu snart ska veta vad man ska göra med livet. Jag fotade även Julia när hon blivit stylad av Neda men tror aldrig jag publicerade några foton!? Kanske gör det om jag får feeling en dag. (Obs, ännu två av mina vackra vänner, tur att man har dem som gratis modeller alltid liksom.)
 
September.
Ungefär här slutade jag att blogga, men fotade ändå fortfarande. Gjorde en del fotojobb jag inte vet om jag får publicera och var allmänt lat. Vad ni kan se här är i all fall lite hejdå foton från när Joanna drog till Linköping och Anton till Nya Zeeland. Fotade även ett självporträtt och ett bi till vår första uppgift i skolan. (första naturuppgiften någonsin) September är ju alltid en lite småseg månad, men i år var det även extra mycket plugg och fix inför Ghana så allt segade sig fram.
 
Oktober.
Oktober har länge varit månaden jag väntat på, först skulle jag fylla 18 och sedan åka till Ghana. Det var extremt bra och Ghana var tusen gånger bättre än vad jag någonsin trott! Jag kan fortfarande inte förstå att jag faktiskt åkte dit. Innan dess krävdes det dock mer plugg en någonsin, massa grejer på fritiden och sist men inte minst så många grejer som skulle fixas inför Ghana. Det var även massa grejer jag lyckats ta på mig i kyrkan med scout, tonår och sånt som verkligen blev för mycket. Var så stressad att jag bröt ihop här och var, men det var värt det. Dock fick ju bloggen verkligen så tom när det inte längre var värt att prioritera. Här är lite mobilbilder, för vet fortfarande inte riktigt vilka bilder jag vill publicera utanför utställningen som kommer i februari. 
 
November.
Ännu en månad då bloggen stod helt tom och man kan säga att mitt liv var ungefär lika segt. Kom ju hem från Ghana 12 nov och efter det var det verkligen tillbaka till stressen. Har aldrig i mitt liv haft så mycket att göra och alla dagar var fyllda av plugg, redigering och plugg åter igen. Dessutom försvann ju allt dagsljus, för den tiden var jag i skolan. Dock fanns det även här lite ljusglimtar med mina fina vänner som alltid är så bra. Fick dessutom fota Louise och Sebbe, det var kul att äntligen ha lite inspiration. 
 
December.
Hela månaden präglades av att jag var så sur över att inte ha en bra kamera och det senaste hade jag helt slutat blogga och fota vardagsbilder som jag annars älskar, bara för att inspirationen var helt borta. Jag slutade tillslut skolan och fick äntligen en sån extrem lättnad, köpte ny kamera, jobbade, det var kul, fotade igen och avslutade allt på topp på Särna. Jag har egentligen mått ganska kasst i höst och det var inte för ens på Särna jag verkligen såg det och kunde börja på nytt. 
 
Nu är jag så redo man kan bli för ett nytt år med nya bra rutiner och så mycket möjligheter. Studenteeeeen!

Särna 2014-2015.

Jag vet aldrig vad jag ska säga efter jag kommer hem från läger, här är i alla fall några bilder från en stund här och där. Ännu en gång är jag så sjukt imponerad över vilken stor Gud vi har, hur fantastiska vänner jag har och hur mycket det faktiskt kan betyda att åka 8h bort i en vecka med en sån otrolig gemenskap. Är såå tacksam att jag får åka varje år och för att det är så många bra männsikor omkring mig. 
 
Nu väntar en del jobb på donken, plugg och sömn här hemma innan skolan börjar på torsdag. Inatt sov jag 14,5h, kan ju säga att jag var ganska död.