Malva Adrell -

Color Me Rad Gbg.

 
Jag och Annie satte oss i morses så fruktansvärt otaggade i bilen på väg till Göteborg och Color Me Rad. Nästan ännu mer otaggade kom vi dit, men efter att ha stått i en toakö i 30 min och nästan missat starten sprang vi iväg. Och oj vad kul det var ändå! Det var inte alls jobbigt utan bara kul! Rekommenderas! Och vilken tur vi hade med vädret!
 
Resten av dagen planeras att bli en städdag. Tänkte att jag skulle städa mitt rum helt och hållet så att jag sen kan börja packa. Det är ju tre veckor tills jag åker idag så jag har ju gott om tid men jag ska jobba så mycket att det är lika bra att börja nu, så kan jag slappa i slutet. Eftersom vi flyttar i höst med hela familjen så måste jag plocka ihop hela mitt rum och packa ner allt jag äger innan jag åker också.

Frida och Viktor.

Mina älskade vänner Frida och Viktor. Viktor ska åka till Hawaii med STN i tre månader i höst och åker imorgon frömiddag. Så för att de båda skulle ha lite fina bilder tillsammans fotade vi igår och jag måste säga att det blev några bra bilder! De är så bra båda två!

6 mysiga bilder från sommaren.

Det har varit så många fina kvällar i sommar, jag har jobbat massa men de lediga dagarna har verkligen varit maxade. Kvällar på klipporna på Hönö, i trädgården ute på landet, uppe vid sjön och på läger. 
 
Igår hade jag en fullspäckad dag med mina vänner. Hela förmiddagen hängde jag med Louise som i morses drog till Ecuador i tre månader. Detta betyder att det var sista gången vi ses på nästan sju månader. Det suger lite, men jag är helt säker på att vi båda kommer ha det extremt bra. Det var i alla fall mysigt även om vi inte gjorde så mycket mer än att packa åt henne och göra lite ärenden. Så sedan var planen att jag skulle fota Frida och Viktor men det hann vi inte riktigt med eftersom vi var tvugna att äta innan vi skulle iväg och titta på Sandras genrep. Vår extremt duktiga vän ska vara med och dansa på Mary Kay galan. Det var kul och annorlunda!
 
Så idag väntas jobb resten av kvällen, det blir bra!

Studenten!!

Har ju fortfarande inte visat några bilder från studenten så kände att det var dags! Åh det var verkligen en sååå bra dag! Kolla bara vädret!! Har nog aldrig varit så trött som jag var det kvällen, men oj vad taggad man var hela dagen! Och som jag redan saknar den där skolan! Blir nästan avundsjuk på alla ettor som börjat i år och kommer få ha alla mina gamla bra lärare. Så om du ska välja gymnasie nu till vintern kan jag veeerkligen rekommendera NTI Mediegymnasiet och estet! 
 
Min syster har fotat med min kamera!

Ghana dag 6.

 
Från min resedagbok:

Planen för idag var att åka till ett barnhem, Faith Needy Home, och sedan dra till Cape Coast! Så efter att ha ätit vår Nutella frukost med lite ananas och banan och sedan väntat på Kofi i 1,5h extra drog vi iväg! Det var en bit bort och väl där var det inte det finaste, men det funkade! Jag tror det var matsalen vi fick undervisa i. På vägen fick vi dessutom sitta och räkna pengar, Emma och jag, och dela upp i kuvert som lön till arbetarna. Vi räknade ut att de fick 250kr tror jag de var. Inte mycket för jag antar att det var för en månad. Några fick lite mer dock. Det var tydligen så att Kofi fick pengar från någon snubbe i USA som sköter detta barnhemmet på avstånd.

Först gick vi alltså och pratade med rektorn som var supertrevlig och tacksam som vanligt. Så väntade vi på Kofi ett tag igen, som vanligt det med, innan vi tog in de 150 yngsta barnen. De lyssnade bra, men läraren var lite sträng och höll i vad jag tror kan ha varit en pekpinne att slå dem med. Kofi översatte i alla fall. Efter det gav vi dem tandborstar och tandkräm och fotade. Nästa grupp var äldre och roligast hittills för de kunde mer och vi hade lite utlottning av saker i slutet om man hade en fråga eller kunde svaret på en. Det fanns dock inte tandborstar till dem, så de fick skrivblock istället. Som vanligt var även barnen heeelt över oss så fort vi fotade och denna gången tog de verkligen ovanligt mycket i oss och nöp oss massa. Vi hade packat en gigantisk väska med massa grejer i alla fall, typ pennor, papper, hopprep, studsbollar, färgpennor osv. Det tog någon personal hand om så skulle de dela ut eftersom.

Vi fick även en get när vi skulle åka hem, jag och Emma blev så chockade och fattade inte alls vad som hände när de kom gående med en get de bundit ihop benen på och sedan slängde upp på flaket på bilen. Så när vi väl satt oss i bilen var det det första vi frågade Kofi haha. Det visade sig att det var ett tack för vad Kofi gjort för dem tidigare och även vad vi gjort idag. Så tanken var väl att vi skulle få äta geten, men jag och Emma tyckte mest synd om den som skulle få hoppa omkring på flaket där bak hela vägen hem. (Kofi fick tillslut så dåligt samvete att han spände fast den så den inte hoppade i alla fall) Så på vägen hem stannade vi vid en skola som BFG höll på att renovera. 

Nu är vi alltså i Cape Coast och det har varit en jättebra kväll! Det tog nog nästan 2h att åka hit, men det gick bra. Stället är jättefint och vi bor i vår egna lilla ”Hydda” Emma och jag. Det är alltså massa små hus och egna små badrum till. Det ligger jättefint vid havet och har bar och restaurang och sånt. Trivs väldigt bra! Så efter vi kommit hit la vi bara av sakerna sen satte vi oss vid restaurangen och åt och de andra drack. De är alltså Ben, Benthil och Kofi som är med oss. Trodde först det skulle komma fler, men det var skönt att det inte blev så! De drack en hel del och det var så roligt för de blev verkligen bara glada och roliga, inte alls creepy som de flesta killarna här. Det roligaste är att Ben och Benthil försvann ett tag och kom senare tillbaka med Halloween smink! Och när vi gick dansade Benthil på dj-bordet haha, han är så härlig.

Så nu ska vi sova (bara jag och emma, skulle inte förvåna mig om de andra fortfarande dansar) under vårt myggnät för klockan är 12 och jag ska upp 7 imorgon och duscha! Det planeras canope walk och massa kul turistigt! 

Här hittar ni Emmas inlägg om dagen.


Hönö.

Dessa bilder är från i påskas, men efterso jag tycker de är lite fina och de låg här färdiga på bloggen tänkte jag, hmm varför inte?! Så här ser ni finaste Jennie och Annie ute på Hönö.
 
Annars händer det inte så mycket här hemma, fixar med lite bilder som ska skrivas ut, städar och kollar på film. en ganska bra höstdag måste jag säga. Vi får se lite om jag kanske behövde komma in och jobba ikväll men det verkar inte så än!