Malva Adrell -

Week 10 - Mary Jean Powers.

Hade ingen bild från veckans undervisning men här är utsikten från vårt klassrum istället!
 
Denna veckans tema var Biblical Mandate for Justice. Även denna veckan hade vi en riktigt bra lärare och det var mycket praktiskt arbete. Vi gick i princip igenom vad vi egenligen har lärt oss under dessa veckor och hur vi ska sätta det i arbete. Hon upprepade hela veckan "What CAN you do about it, not what should you do about it". Tro och social justice är en livsstil och inte en plan för framtiden, som Micah 6:8 säger "He has told you, O man, what is good; and what does the Lord require of you but to do justice, and to love kindness, and to walk humbly with your God?
 
Vi kan inte separera vad Gud säger om rättvisa och vad vi sedan gör. Vi måste vara villiga att följa vad han säger och behandla människor som människor och inte projekt. Vi måste sluta titta på och börja se människor. Sedan pratade vi om ifall vi verkligen riskerar nog för vad som brinner inom oss och hur vi går till väga på ett praktiskt sätt. Hon gav oss även en mapp med tio bibelstuder så vi kan forstätta att lära oss, så så bra. 
 
Intressant tanke på det, Jesus talade bara när fadern sa att han skulle tala, så det är så vi ska göra. Inte börja predika om varken social justice eller Jesus varje gång vi har en möjlighet, utan göra det när vi vet att det är rätt. Det är därför vi har den helige anden, så vi kan veta när det är smart att prata eller inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback