Malva Adrell -

Justice Night.

 
Igår hade vi redovisning av vårt slutprojekt. Isaiah, jag, Colin och Hannah pratade om flyktingar inför resten av basen. Det var en riktigt bra kväll och vi hade fyra grupper som pratade om Ethical Living, Child Soidiers and conflict minerals, Sex industry in the US och så Refugees. Vår grupp hade även bönekort som jag designat som vi gav ut till alla som kom. Jag är lättad över att det är över men även så stolt över vår grupp och vår presentation. Så om någon har några frågor om något angående flyktingar i världen och vad bibeln säger om det är det bara att höra av sig haha!

First snow!

Det gick från 25°c en dag till minusgrader och snö nästa. Sånt är livet i en bergsöknen tydligen. Jag tycker det är pefekt, man slipper liksom det dåliga med hösten. Dessutom så regnar det ju nästan aldrig! Idag kom solen och imorgon är det 20° grader igen, men jag börjar bli allt mer redo för vinter och jul hemma i Sverige!

Week 8 - Donna MacGowan.

Så uppfriskande vecka som faktiskt handlade om de bra saker som pågår i världen och med mycket praktiskt lärande.
 
Reconciliation of the Nations var veckans ämne. Det handlade i princip om hur vi försonar folk och länder med varandra. Hur vi lär folk att leva efter biblen och inte bara kalla sig kristna. Det finns så många länder där kristendom är jättestort men de har bara valt att kalla sig kristna och fortsätter kriga, misshandla sina fruar, mörda osv. Hon pratade inte så mycket själv utan lät oss själva upptäcka genom videor, bibelstudie, predikningar och lekar. Det var verkligen så skönt med variation och en praktisk och positiv vecka.
 
Vi fick lära oss saker som hur försoning verkligen fungerar i tre steg, hur vi bygger tillit och hur vi kan jobba i alla olika områden i samhället på ett uppbyggande sätt. Hut viktigt det är att jobba tillsammans och inse att vi oftast har samma mål men olika sätt att nå dem. Jag har insett hur Gud kallat oss att komma med fred och vi måste verkligen jobba på det i smått och stort, från skvaller till att jobba för fred i ett land. Det handlar helt om relationer som vi måste vårda.

Bergen.

Hur fantastiskt är det inte att bo så nära bergen?!
 
Detta är helt klart det bästa med att bo där jag bor. 20 min i bilen sen kan man ligga i sin hängmatta med vänner och njuta.

Vardag.

Min lilla hörna - Denver i natten - Brev och akvarell
 
Det händer inte så mycket här, eller rättade sagt det händer för det mest samma saker. Det är en konstig grej det hela med att man kan få rutin och vardag i ett helt nytt ställe där allt är annorlunda än vad som vanligtvis är din vardag. Jag går upp samma tid varje dag, har lektioner, äter vid samma tid, umgås med samma människor och sitter ofta och målar. Jag trivs bra och jag är verkligen en rutinmänniska så det gör mig ingenting. 

Fars dag.

 
Tycker det är lite tråkigt att jag inte får vara hemma och fira med min kära pappa så jag tänkte att jag i alla fall kunde tillägna honom ett blogginlägg. Och dessutom fick jag prata en lång stund med hela familjen i morse, så det är ju så bra det kan bli! Jag älskar och saknar honom en massor, min visa far.

Week 7 - Troy Sherman.

Glömde att fota vår talare så jag letade upp några gamla naturbilder istället. Lite liv liksom!
 
Ännu en riktigt bra vecka! Ämnett denna veckan var faktiskt bara social justice, men det gick in mycket på trafficking. Troy är en extremt bra talare, som verkligen lever ut social justice själv, vilket alltid är inspirerande. Han jobbar själv för en organisation emot människohandel och hade självklart mycket hemska historier om det, samtidigt som han lyckades hålla allt väldigt hoppfullt och glatt. Vi måste vara medvetna om det onda och jobba emot det, men fokusera på det goda.
 
Mycket av undervisningen handlade om hur passion för något inte behöver (men borde) leda till handling. Vi sitte ofta och är arga över saker, men gör ingenting för att ändra på det. Att vi som kyrka måste börja handla och det betyder inte att vi ska ta dem till kyrkan utan vi ska ta Guds kärlek till dem. Det är så viktigt att vi måste vara redo att vara svaret på våra egna böner, är vi villiga att gå ut och göra något själva? Gud gav oss auktoritet och han kommer inte ta den ifrån oss. Vi är hans plan för hur det ska bli mer rättvisa på den här jorden, så vi måste börja handla.
 
Näst pratade han om hur vi själva måste vara fria, för när du hjälper någon kan du bara göra dem så fria som du är. Har du grejer du behöver hantera i dit liv, gör det först. Och när vi gör det måste vi själva lägga ner det, för Gud tar ingenting ifrån oss. Vi ber om och om igen att Gud ska ta vår smärta, men han kommer inte ta det om vi inte är villiga att lägga ner det först. Vi måste hantera vår smärta och sen gå vidare, inte leva som offer hela våra liv. Vi upplever smärta och lidande men stannar inte där. Sen blir vi aldrig perfekta utan kommer alltid ha ärr, precis som Jesus gjorde även om han uppstod.
 
Och så sist men inte minst, monster är inte födda, de är tillverkade av vårt samhälle. Därför måste vi börja behandla orsakerna och inte konsekvenserna, vi måste försöka förstå vart alla dessa förstörda männsikorna kommer ifrån. Det är så lätt att hata människor som är så onda men det kommer aldrig att hjälpa för hat kan inte förstöra hat, bara kärlek kan. Vi måste börja se dem för de männskor de är och älska dem ur det. Istället för att vara arga kan vi vara brustna tillsammans och vandra med varandra. 

Late Halloween.

 
Vårt halloweenparty blev inställt förra gången så vi hade det idag istället, lite försenat. Men kul var det! Vi dansade till Wii, Just dance allihop och det var verkligen bra. Tyvärr vann min grupp inte för utklädnad utan de gjorde snapchatfiltrerna, välförtjänt får jag ändå påstå. Vi var träf i olika årstider + jul om ni inte såg det haha, vi tävlade alltså i våra "small groups" som vi träffar varje fredag och bara hänger och pratar om veckan med.
 
Annars har det varit en väldigt bra vecka, men mer om det imorgon!

Week 6 - Rob Morris.

Ännu en vecka med en riktigt bra talare!
 
Ämnet var Human Trafficking, men han pratade mest om social justice i allmänhet och kyrkans roll i det. Så så bra!! Han är själv grundare till en stor organisation vid namn Love146 som finns runt om i världen och jobbar emot männiksohandel. De gör ett riktigt bra jobb där de verkligen styrker de lokala människorna och gör ett hållbart arbete för de som är fast i systemet. Det är så komplex och hemskt. Dessutom är han en så bra person personligen och verkligen lever ut det han undervisar.
 
Han pratade mycket om hur Gud verkligen bryr sig och är förkrossad över detta och vill att vi ska bry oss. Han vill inte att vi ska sitta i skymm undan i våra kyrkobyggnader och lämna alla dessa människor som är fast i orättvisor. Det är så lätt att skylla på att vi ändå inte gör någon skillnad för problemen är så stora. Men vi är kallade till att lära känna dessa pesonerna och känna allt de känner och när vi gör det är det inget val längre - vi bara måste göra det vi kan. Denna viden symboliserar det så bra! Kolla!!
 
Man säger ofta att det skulle vara en välsignelse att inte veta om detta, men jag tror verkligen inte det är sant. Det är inte bättre att vara ignorant - det är rent utav en orättvisa att det ens kan vara möjligt för oss att inte veta. Han gick även in på att det inte är enkelt att jobba med detta, det är inte enkelt att vara en kristen fullt ut. "The harvest field is not pretty". Det tar tid och engagemang och du kanske inte ens kommer göra så stor skillnad. Du kanske måste sitta och jobba helt med pappersarbete... På tal om allt jobbigt gick han in på hur kyrkan så ofta försöker hålla upp en fasad och på något sätt skydda Gud. Vi vill inte verka felaktiga eller brutna på något vis för vi tror att det ska ge Gud mindre trovärdighet, men i själva verket gör vi motsatsen när vi döljer en så stor del av vem Gud verkligen är. Han är bryr sig och han är i allt det brutna -  allt vi kan göra är att omfamna det.
 
När han pratade om själva männsikohandeln delade han en hel del berättelser som jag inte riktigt kan återberätta, men det var verkligen så hoppfullt i allt svårt och jag blir så taggad på att komma hem och börja göra det jag kan.

Mobilbilder.

En liten sneak peak på vad man kan hitta på min mobil (en väldigt cencurerad version haha). Facetime med fina människor, myskvällar, en bild på basen där jag bor, fina solnedgångar på basen, utsikter, s'mores på spisen, brev, chokladbollar och så. 

Hanging lake.

Alla dessa vackra ställen så nära!
 
I söndags körde vi några timmar genom bergen och gick/klättrade en bit upp för att få se den omtalade "Hanging Lake". Det var såå fint och verkligen värt det. Sjön är kristallblå och ligger långt upp i bergen med ett stup precis där sjön tar slut. Tyvärr har jag verkligen sämsta objektivet för att fånga alla dessa fantastiska utsikter på bild.