Malva Adrell -

Week 6 - Rob Morris.

Ännu en vecka med en riktigt bra talare!
 
Ämnet var Human Trafficking, men han pratade mest om social justice i allmänhet och kyrkans roll i det. Så så bra!! Han är själv grundare till en stor organisation vid namn Love146 som finns runt om i världen och jobbar emot männiksohandel. De gör ett riktigt bra jobb där de verkligen styrker de lokala människorna och gör ett hållbart arbete för de som är fast i systemet. Det är så komplex och hemskt. Dessutom är han en så bra person personligen och verkligen lever ut det han undervisar.
 
Han pratade mycket om hur Gud verkligen bryr sig och är förkrossad över detta och vill att vi ska bry oss. Han vill inte att vi ska sitta i skymm undan i våra kyrkobyggnader och lämna alla dessa människor som är fast i orättvisor. Det är så lätt att skylla på att vi ändå inte gör någon skillnad för problemen är så stora. Men vi är kallade till att lära känna dessa pesonerna och känna allt de känner och när vi gör det är det inget val längre - vi bara måste göra det vi kan. Denna viden symboliserar det så bra! Kolla!!
 
Man säger ofta att det skulle vara en välsignelse att inte veta om detta, men jag tror verkligen inte det är sant. Det är inte bättre att vara ignorant - det är rent utav en orättvisa att det ens kan vara möjligt för oss att inte veta. Han gick även in på att det inte är enkelt att jobba med detta, det är inte enkelt att vara en kristen fullt ut. "The harvest field is not pretty". Det tar tid och engagemang och du kanske inte ens kommer göra så stor skillnad. Du kanske måste sitta och jobba helt med pappersarbete... På tal om allt jobbigt gick han in på hur kyrkan så ofta försöker hålla upp en fasad och på något sätt skydda Gud. Vi vill inte verka felaktiga eller brutna på något vis för vi tror att det ska ge Gud mindre trovärdighet, men i själva verket gör vi motsatsen när vi döljer en så stor del av vem Gud verkligen är. Han är bryr sig och han är i allt det brutna -  allt vi kan göra är att omfamna det.
 
När han pratade om själva männsikohandeln delade han en hel del berättelser som jag inte riktigt kan återberätta, men det var verkligen så hoppfullt i allt svårt och jag blir så taggad på att komma hem och börja göra det jag kan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback