Malva Adrell -

Week 7 - Troy Sherman.

Glömde att fota vår talare så jag letade upp några gamla naturbilder istället. Lite liv liksom!
 
Ännu en riktigt bra vecka! Ämnett denna veckan var faktiskt bara social justice, men det gick in mycket på trafficking. Troy är en extremt bra talare, som verkligen lever ut social justice själv, vilket alltid är inspirerande. Han jobbar själv för en organisation emot människohandel och hade självklart mycket hemska historier om det, samtidigt som han lyckades hålla allt väldigt hoppfullt och glatt. Vi måste vara medvetna om det onda och jobba emot det, men fokusera på det goda.
 
Mycket av undervisningen handlade om hur passion för något inte behöver (men borde) leda till handling. Vi sitte ofta och är arga över saker, men gör ingenting för att ändra på det. Att vi som kyrka måste börja handla och det betyder inte att vi ska ta dem till kyrkan utan vi ska ta Guds kärlek till dem. Det är så viktigt att vi måste vara redo att vara svaret på våra egna böner, är vi villiga att gå ut och göra något själva? Gud gav oss auktoritet och han kommer inte ta den ifrån oss. Vi är hans plan för hur det ska bli mer rättvisa på den här jorden, så vi måste börja handla.
 
Näst pratade han om hur vi själva måste vara fria, för när du hjälper någon kan du bara göra dem så fria som du är. Har du grejer du behöver hantera i dit liv, gör det först. Och när vi gör det måste vi själva lägga ner det, för Gud tar ingenting ifrån oss. Vi ber om och om igen att Gud ska ta vår smärta, men han kommer inte ta det om vi inte är villiga att lägga ner det först. Vi måste hantera vår smärta och sen gå vidare, inte leva som offer hela våra liv. Vi upplever smärta och lidande men stannar inte där. Sen blir vi aldrig perfekta utan kommer alltid ha ärr, precis som Jesus gjorde även om han uppstod.
 
Och så sist men inte minst, monster är inte födda, de är tillverkade av vårt samhälle. Därför måste vi börja behandla orsakerna och inte konsekvenserna, vi måste försöka förstå vart alla dessa förstörda männsikorna kommer ifrån. Det är så lätt att hata människor som är så onda men det kommer aldrig att hjälpa för hat kan inte förstöra hat, bara kärlek kan. Vi måste börja se dem för de männskor de är och älska dem ur det. Istället för att vara arga kan vi vara brustna tillsammans och vandra med varandra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback